Hero image skin

Scent Stories: Frances

Sommige beroepen zijn nauwer verbonden met de wereld van parfumerie. Daar is wijn maken gek genoeg misschien wel één van. De geur van een wijn is immers bijna net zo belangrijk als de smaak ervan. Meer dan 10 jaar geleden zette de vrouw die het beroemde parfum merk Abel oprichtte haar wijn carrière voort in Amsterdam (onze thuishaven).

Meet Frances

Nadat haar eerste experiment te kort kwam, ontmoette Abel-oprichtster Frances Shoemack haar mede-Kiwi en parfumeur Isaac Sinclair. Ze ontdekten de geuren en creëerden ze een wereldwijd bekend parfumhuis.

Wat zijn je drie favoriete parfums?

Ik zou geen favoriet moeten hebben, maar de waarheid is dat ik niet om Green Cedar van Abel heen kan! Wanneer ik dit parfum draag heb ik het gevoel dat ik land. Naast de collectie van Abel, houd ik van het gebruik van natuurlijke geuren voor welzijn in mijn leven. Ik vind niets zo heerlijk als een druppel sandelhout in bad, of lavendelolie op mijn oogkussen voor het slapen gaan. Ik voel me ook steeds meer aangetrokken tot het gebruik van geur als therapie in mijn dagelijkse rituelen.

Wat betekent parfum voor jou?

Parfum is een verlengstuk van alles in ons leven waar een gevoel voor geur bij komt kijken. Wijn, koken, bloemen; voor mij draait het allemaal om de emotionele trigger en hoe een geur je laat voelen. Een mooi parfum moet ervoor zorgen dat je lekker ruikt en dat je je goed voelt - dat is de bijzondere kracht van geur!

Als je jouw ideale geur zou kunnen creëren, hoe zou deze dan zijn?

Haha, ik heb het geluk dat ik mijn ideale geuren kan creëren! Het begint nu herfst te worden hier in Nieuw-Zeeland, en ik verlang naar iets troostends, warms en kruidigs met een sensueel donker randje... wie weet is dit wel een hint van wat eraan komt!

Frances' Favorieten

Hero image skin

Green CedarAbel