Hero image skin

Scent Stories: Yvo

Yvo is de neus achter het verfijnde parfumhuis YVRA 1950. Hij is ook de man die mede verantwoordelijk is voor Parfumado. We kunnen dus aannemen dat hij weet waar hij het over heeft als het om parfum gaat. Hij heeft een bijzonder zwak voor noten van bergamot en frisse parfums.


Meet Yvo


Wat zijn jouw favoriete parfums?

In de ochtend houd ik van frisse parfums zoals Eau de Sud, Miller Harris Rêverie de Bergamote. En natuurlijk houd ik van YVRA 1958, een frisse en krachtige geur met bergamot.


Wat is jouw parfum routine in de ochtend?

Ik houd niet van zware parfums met hout en al helemaal niet in de ochtend. Als ik aan het ontbijt zit, heb ik liever geen zware geur om me heen. Daarom geldt voor mij als het om ochtenden gaat: hoe frisser, hoe beter.


Wat is jouw ideale geur / parfum?

Het ideale parfum bestaat nog steeds niet wat mij betreft, want ieder parfum heeft wel ‘je ne sais quoi’, een bepaalde specialiteit, in zich. Ik hou niet van layeren of mixen van parfums, maar ik houd wel van bepaalde aspecten van verschillende parfums. De frisse noten bergamot of de warmte van vanille, bijvoorbeeld. Maar voor mij is het zo moeilijk om de ideale geur in slechts één parfum te vinden. Als ik er één zou moeten noemen, zou het... een verrassing zijn voor de volgende keer.


Yvo's favorieten

Hero image skin

Eau du SudAnnick Goutal