Hero image skin

Scent Stories: Deana

Veel mensen plaatsen elkaar in een hokje, en zullen zich niet verzetten. Maar er zijn ook mensen die nooit genoegen zullen nemen met de hokjescultuur, en hun eigen leven willen leiden. Een leven vol ontdekkingen, reizen en menselijke connecties heeft deze vrouw tot het laatste gemaakt. Haar wonderlijke leven is verpakt in het parfummerk dat ze heeft opgericht.

Meet Deana

Vandaag verkennen we het geur verhaal van Deana Wyland-Fries, oprichtster van Elementals Perfumes én meesteres in Feng Shui. Deana heeft een passie voor Oosterse filosofie en wijsheid, met name voor het Taoïsme. Deze passie heeft ze omgezet in een collectie parfums die gebaseerd zijn op elementen.

Wat zijn je drie favoriete parfums?

Geuren die een diepe betekenis hebben in mijn leven... één daarvan is Mitsouko van Guerlain, want die droeg mijn moeder altijd. Waar ik nog meer van houd zijn geuren met sigaren en leer. Ze doen me denken aan mijn vader, in de bibliotheek.

Wat betekent parfum voor jou?

Al jaren gebruiken wij (mensen) geuren om het andere geslacht aan te trekken. Tegenwoordig is dat best een probleem omdat alles zo in elkaar overvloeit. Het doet er niet meer toe. Voor mij persoonlijk moet parfum iets zijn waar je je beter door voelt. Dat is het doel van mijn parfums; Ik wil de innerlijke kracht in iemand ontsteken. Uiteindelijk word je ook veel aantrekkelijker voor andere mensen als je je goed voelt van binnen. Want als je gelukkig bent met jezelf, dan produceer je zelf de feromonen die een ander persoon aantrekken, niet het parfum. Dus wanneer je je sterk, evenwichtig, vreedzaam en verliefd voelt met jezelf, is het veel gemakkelijker om aantrekkelijk te zijn.

Als je jouw ideale geur zou kunnen creëren, hoe zou deze dan zijn?

Mijn ideale parfum is een ​​combinatie van citrus en hout met een licht metaalachtige noot. Ik combineer vaak de parfums Water en Wood met Metal, omdat het mijn ideale geurervaring is. Als ik weet dat ik een belangrijke vergadering heb, draag ik Metal omdat het mij kracht geeft. Als ik me moet concentreren en veel aan het schrijven ben, draag ik graag Wood omdat de ceder en grapefruit me die concentratie geven. Bergamot is een geur die mij al mijn hele leven volgt.

Deana's favorieten

Hero image skin

EarthElementals