Hero image skin

Blog

Scent stories: Rosan

Wat ik het leukste vind aan mijn werk, naast de creatieve uitdagingen en mijn collega's, is de mogelijkheid om de magische wereld van parfum te ontdekken. Mijn naam is Rosan en mijn favoriete geurfamilies zijn Bloemig en Houtachtig.

Meet Rosan

Hi, leuk om je te ontmoeten! Ik ben Rosan, beter bekend hier als Ro, en ik heb me zo'n anderhalf jaar geleden aangesloten bij Parfumado als Design & Creative Manager. Ik ben de persoon bij uitstek als het gaat om branding, visuele identiteit en creatieve projecten. Sinds ik me heb aangesloten bij het Parfumado-team heb ik de magische wereld van parfums ontdekt. Dit geeft me elke dag een hoop creatieve inspiratie! Ik kan daarom ook niet wachten om mijn favoriete parfums en tips met jullie te delen. Ready, steady, Ro!

Wat zijn jouw drie favoriete parfums?

Mijn all-time favourite is So Nude van Costume National. Het is een zacht bloemig parfum dat me een heerlijk relaxed en verzorgd gevoel geeft. Het is dan ook een perfecte parfum voor de kantoordagen, omdat het niet tè aanwezig is. Ik krijg geen genoeg van deze geur ;)

Als ik net een beetje extra wil ruiken is mijn go-to parfum Jasmine / Osmanthus van EPC. Dit is een echte feel-good geur die ik draag wanneer ik op een date ga of een etentje heb met vrienden. Dit parfum geeft me een zachte, bloemige boost en laat me extra vrouwelijk en zelfverzekerd voelen.

Soms heb je momenten dat je jezelf wil onderscheiden van de rest, met net even wat meer pit. Op die momenten ga ik voor Cobalt Amber van Abel. Dit parfum ruikt niet alleen geweldig, maar is ook nog eens 100% natuurlijk. Het is een van de rijkste parfums die ik ken en het voelt alsof je in een goddelijk bad vol kruiden ligt te badderen. Wanneer je dit parfum zojuist hebt gesprayd kan 'ie wat intens ruiken, maar na een tijdje smelt de geur samen met je huid en komt er een heerlijke geur vrij. Nog een extra pluspuntje van Cobalt Amber is hoe lang de geur blijft hangen. Wanneer ik s'avonds in bed ruik ik 'em nog.

Wat betekent parfum voor jou?

Parfum geeft me een compleet gevoel. Sinds ik bij Parfumado werk, is er denk ik nog geen dag voorbij gegaan dat ik geen parfum draag. Zelfs wanneer ik vanuit huis werk, spray ik parfum op om mezelf klaar te stomen voor de dag.

Ik houd ervan om mijn zintuigen te prikkelen gedurende de dag en mijn parfums te matchen met mijn gevoel. Ik sta er bij vrienden en collega's om bekend dat ik soms wel 4 keer per dag van outfit wissel (vraag me niet waarom). Hetzelfde geldt voor mijn parfums! Daarom zijn onze travel sprays de perfecte uitvinding voor mij. Als creatief persoon zitten parfums voor mij vol met inspiratie en herinneringen, daarom zal ik nooit settelen voor één signature parfum.

Als je jouw ideale parfum zou mogen creëren, hoe zou die dan ruiken?

Ik heb een ding voor bijzondere parfums die je meenemen op reis. Bij voorkeur een zonnige bestemming waar ik me lekker en relaxed voel. Ik denk dus aan een warm, zonnig parfum met excentrieke geurnoten dat me de hele dag blijft verrassen. Hit me up als jij dit parfum met mij zou willen creëren!

Rosan's favorieten

Hero image skin

So NudeCostume National