Hero image skin

Blog

Parfum tips voor warme zomerdagen

De zomer is voor veel mensen hun favoriete seizoen en wij zijn het daar helemaal mee eens! De zon, het warme weer, uitjes naar het strand... We kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar hoe jammer het ook is, er zit ook een keerzijde aan. Parfum gaat namelijk minder goed samen met zomerse temperaturen dan een cocktail ;) Dat betekent natuurlijk niet dat je 4 maanden zonder parfum rond moet lopen! Met onze tips kan je gewoon van de zomer én je favoriete parfum genieten!


1. Houd je parfum weg van (zon)licht

De zon kan erg schadelijk zijn wanneer hij direct op je parfums schijnt. De warmte en het licht kan de chemische samenstelling van je parfum veranderen. Hierdoor kan je parfum anders gaan ruiken of zelfs over datum gaan! Houd dus altijd je parfum weg van direct zonlicht. Bewaar hem het liefst op een donkere plek, bijvoorbeeld in je kast.


2. Bewaar je parfum op een koele plek

Parfum is goed te bewaren in koele kamertemperaturen. In de lente, herfst en winter kan je parfum dus prima bewaren in je slaapkamer. Tijdens warme zomerdagen kan je huis aardig opwarmen, mits je een airco hebt natuurlijk. Ben je niet voorzien van een airco, dan is de beste plek om je parfum te bewaren in de koelkast. De koelkast houdt je parfum koud en donker, de perfecte plek voor een parfum. Daarnaast is het lekker koel wanneer je het opsprayt!


3. Niet in de badkamer

De grootste vijanden van parfum: warmte en vochtigheid. Wat dacht je van een combinatie van die twee? Het kan ontzettend schadelijk zijn voor je parfum. Een badkamer lijkt misschien de ideale plek om parfum te bewaren, maar dat is het dus niet. Vooral tijdens de zomermaanden, omdat de vochtigheid in de badkamer na het douchen bijvoorbeeld extra lang blijft hangen door de warmte. Bewaar je parfum daarom nooit in de badkamer.

image


4. Draag lichte parfums

Warme temperaturen en zware winterparfums gaan helaas niet zo goed samen. Winterparfums zijn van hele andere ingrediënten gemaakt dan zomerparfums en hebben meestal een compleet andere samenstelling. Dat is niet zonder reden. Wist je dat je al onze parfums gemakkelijk op seizoen kan filteren? Zo weet je precies welke parfums geschikt zijn voor de zomer en welke niet!


5. Vaseline of (geurloze)bodylotion

Je transpireert sneller door de zon en warm weer. Hierdoor kunnen de parfummoleculen sneller van je huid verdwijnen dan normaal. Het resultaat? Je parfum vervliegt veel sneller. Vaseline en bodylotion bevatten olie en dat stoot water af. Smeer daarom eerst een beetje vaseline op je pulse points of smeer je lichaam in met (geurloze) bodylotion en spray daarna pas je parfum op. Zo blijft je parfum de hele dag lekker ruiken!

Hier een selectie van onze favoriete zomerparfums:

Hero image skin

Villa SimoneAlex Simone