Hero image skin

Blog

Onze favoriete niche parfums voor dit seizoen!

Summer is here! Tijd om je donkere, winterse parfums aan de kant te schuiven en plaats te maken voor zomerse parfums. Sommige parfums zijn luchtig en kunnen het hele jaar door gedragen worden. De meeste parfums zijn net als kleding echter seizoensgebonden. Maar hoe weet je nu welk parfum geschikt is voor de zomer en welke niet? Er zijn een aantal factoren om goed op te letten. Denk bijvoorbeeld aan de geurnoten (zijn ze typerend voor de zomer), de samenstelling (hoe is het parfum opgebouwd) en de geurfamilie (past de geurfamilie bij de zomer). Om het je makkelijk te maken, hebben wij een lijstje samengesteld met onze favorieten zomerse geuren en daarbij passende niche parfums.

Hoe uniek wil jij deze zomer ruiken?

Citrus-fris

In de parfumwereld is citrus een van de meest typerende geurnoten voor zomerse parfums. Dit frisse akkoord kent vele parfum ingrediënten afkomstig van verschillende soorten fruit. Zo hebben sinaasappel en mandarijn een zoeter karakter, ruikt bergmot elegant en bitterzoet en ruikt citroen juist fruitig en fris. Een bruisend citrus-fris parfum is voor ons onmisbaar in een zomerse parfum garderobe.

Probeer...Sensueel warm

De temperaturen stijgen en dat zorgt voor broeierige zomerdagen. Wil jij opvallen? Draag dan een sensueel warm parfum dat elegant ruikt. Veel mensen associeren warme parfums met de winter, maar niets is minder waar. Met de juiste samenstelling zijn aromatische parfums met warm kruidige akkoorden juist verfrissend op een warme zomerdag.

Probeer...Romantische oranjebloesem

Wat is romantischer dan een picknick onder een grote oranjebloesem op een zachte zomerdag? Oranjebloesem en neroli in parfum ruiken citrus-achtig, warm, zonnig en romantisch. Beide geurnoten zijn gemaakt uit de witte bloesem aan de sinaasappelboom. Oranjebloesem is wat zoeter en bloemiger dan neroli en heeft iets weg van de rijke geur van jasmijn.

Probeer...Zonnebrand

Een dagje aan het strand of aan een groot helder meer, genietend van de zon. De geur van zonneschijn - romig, lactonisch, zoet - roept boterige en volle akkoorden van tuberoos, houtnoten, kokosnoot en sandelhout op. Zware melkachtige geurnoten worden vaak gebruikt om de geur van zonnecrèmes na te bootsen.

Probeer...