Het weekend van 28 maart is het zover: de zomertijd breekt aan! Het begin van de zomertijd wordt gezien als een startschot voor de zomermaanden. Het weer wordt beter, de nachten duren korter en de dagen worden langer. Misschien moeten we er een uurtje slaap voor inleveren, maar we krijgen er een hoop moois voor terug. De zomertijd betekent namelijk dat we meer zonuren kunnen meepakken op een dag en dat is heel belangrijk voor onze stemming! We associeren de zon niet zomaar met een gelukkig en blij gevoel. Door zonlicht maakt onze huid vitamine D aan en deze stof heeft invloed op ons humeur. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een tekort aan vitamine D kan leiden tot depressie. Ook al is het officieel nog lente, ga lekker de zon in en match je parfum bij die zonnige, zomerse mood!

Match je parfum bij je mood

Het is heel belangrijk om een parfum te vinden dat matcht bij je stemming, hoe je je voelt, wat voor dag het is en zelfs wat voor weer het is! Jullie weten waarschijnlijk al dat een parfum veel invloed kan hebben op je gemoedstoestand. Geuren zijn namelijk gelinkt aan emoties en verschillende geuren kunnen bepaalde gevoelens oproepen. Maar het is ook heel belangrijk om een parfum te vinden dat past bij andere factoren, zoals bijvoorbeeld het weer. Je wilt op een warme, zonnige dag geen zwaar en donker winterparfum dragen, maar een licht en zomers bouquet. Wij kunnen je helpen om het perfecte parfum te vinden, zodat jij de zomerse maanden doorkomt!

Zonnige parfums

Zonnige parfums hebben een bepaald karakter dat de zomer na kan bootsen. Dan hebben we het niet zozeer over strand, zee en vakantie, maar de zon! Warme zonnestralen, lichte nuances en zonnige accenten. Een belangrijke factor in die zogenaamde zonnige parfums, is citrus. De citrusfamilie is heel veelzijdig, denk aan citroen, bergamot, grapefruit, yuzu en nog veel meer. Al deze frisse citrusvruchten staan erom bekend dat ze een oppepper en 'mood booster' zijn, net zoals de zon! Maar ook bepaalde bloemen kunnen een zomers gevoel nabootsen, zoals jasmijn en ylang-ylang. 

Probeer eens...

For her: BVLGARI - Goldea

For him: Tom Ford - Tom Ford For Men

Unisex: Mancera - Cetrat Boisé

maart 04, 2021