Het is zomer! Ieder seizoen heeft een aantal geurnoten die doen denken aan dat specifieke seizoen. Parfumvoorkeuren zijn echter persoonlijk en uniek. Iedere drager denkt aan een andere geur wanneer wordt gedacht aan de zomer. Zo kan het dus net zijn dat de ene drager kruidige parfums associeert met de zomer, en een andere drager met de winter. Daarom hebben wij een selectie gemaakt met zomerse parfums voor elke geurfamilie. Zo kan elke parfumliefhebber een zomers parfum vinden zonder zich te hoeven scheiden van zijn/haar favoriete geurfamilie.

Wat zijn geurfamilies?

Geurfamilies zijn een manier om alle verschillende parfums te categoriseren. Je kan het een beetje vergelijken met muziek indelen in muziekgenres. Bij geurfamilies zijn parfums gegroepeerd naar opbouw of specifieke ingrediënten. Alle bloemengeuren behoren tot de floral-geurfamilie en de kruidige, warme parfums groeperen we met de term oriental. De vier overkoepelende geurfamilies zijn floral, oriental, fresh en woody.

Hoe is een parfum opgebouwd?

Een parfumeur bouwt een parfum op uit verschillende lagen, waardoor de geur zich ontwikkeld als je een parfum draagt. De compositie van een parfum bestaat uit drie noten, namelijk topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten van een parfum zijn de geuren die de eerste minuten na het aanbrengen overheersend zijn. Hartnoten zijn de geuren die vrijkomen nadat de topnoten beginnen af te zwakken. De hartnoten is de geur die het langst aanwezig is en daarom echt het karakter van het parfum bepaald. De basisnoten zijn de geuren die als laatste resteren, ze verbinden alle ingrediënten in een parfum. Ze zorgen voor de herinnering aan de geur. Al deze geurnoten samen vormen samen één kenmerkend karakter en op basis daarvan wordt de geurfamilie bepaald.

Zomers parfum in Floral
Atelier Oblique - Marble Sea

Zomers parfum in Oriental
Abel - Cobalt Amber

Zomers parfum in Fresh
Acqua Alpes - OUD 3333

Zomers parfum in Woody
Linari - Acqua Santa

juli 06, 2021