Yvo van Regteren Altena, parfumexpert en oprichter van Amsterdams niche-parfumhuis ‘YVRA 1958’ deelt wekelijks feitjes over de wereld van de geuren. Deze week praat hij ons bij over het bijzondere verhaal achter het merk: “Eight&Bob”.

“Als student bracht John F. Kennedy een vakantie door aan de Franse Cote d’Azur. Hij raakte in gesprek met een Franse aristocraat die fantastisch rook. Albert Fouquet was gefascineerd door parfums en maakte ook zijn eigen creaties. “

“Na het gesprek liet hij een sample bezorgen in het hotel van Kennedy. JFK schreef hem een bedankje vanuit Amerika en vroeg of hij acht samples én eentje voor zijn jongere broer Bob (Robert officieel) kon bestellen. Fouquet stuurde meerdere flessen toe en labelde ze als Eight&Bob. Niet lang daarna stroomde de orders binnen via de connecties van de Kennedy’s, waaronder een van de beroemde acteur Cary Grant.”

“Tijdens de 2e wereldoorlog werden de flessen tijdens verzendingen verborgen in uitgesneden boeken, zodat de nazi’s ze niet zouden onderscheppen. Zestig jaar later werden de formules opnieuw ontdekt en werd het parfum opnieuw uitgebracht.”

Wil jij Eight&Bob een maand thuis proberen? Je bestelt de geur hier

mei 29, 2017