De blaadjes zijn van de bomen en de dagen worden kouder: het is winter! Zeg maar vaarwel tegen jouw favoriete zomer parfum, want wanneer de seizoenen veranderen, is het ook tijd om ons te oriënteren op nieuwe parfums. Een fruitig, kokosparfum is namelijk niet zo gauw iets waar je aan denkt bij de winter. Maar welke parfums passen dan wél bij de winter?

Omdat parfum voorkeuren zo persoonlijk en uniek zijn en iedereen aan een andere geur denkt bij de winter. Hebben wij een selectie winter parfums gemaakt per geurfamilie. 

spicy

Denk jij bij de winter aan exotische, warme kruiden, zoals kaneel, vanille en peper? Bijvoorbeeld een kruidige Chai thee? Dan zijn deze parfums zeker het proberen waard:

Scent Intense van Costume National

 

Angel Eau de Parfum van Thierry Mugler 

Pure XS Night van Paco Rabanne

woody

Is de winterse geur van een ondergesneeuwd dennenbos het eerste wat bij jou naar boven komt als je denkt aan de winter (denk aan houtachtige/mossige geurnoten, zoals ceder, sandelhout en patchouli)? Probeer deze winter dan deze parfums:

24 Faubourg van Hermès 

L’Homme van Prada 

Gods van Mirko Buffini

floral 

Houd jij van bloemige parfums? Dan kan je in de winter het beste opzoek gaan naar een bloemige parfums die verrijkt is met houtachtige/musk geurnoten. Deze geurnoten geven namelijk warme en diepe nuances en dit past perfect bij de winter. Probeer eens de volgende parfums:

Velvet Orchid van Tom Ford

Moa’ van Mirko Buffini 

fresh

Ook kenmerkend voor de winter, is de omslag van het weer. Het zachte, regenachtige weer van de herfst veranderd in frisse, koude en soms zelfs ijskoude dagen. De frisheid van als het net heeft gesneeuwd of als een ijzige ski piste is ook een associatie waar wij parfum opties voor hebben. Houd jij van frisse parfums en associeer jij de winter vooral hiermee. Dan zijn deze parfums misschien iets voor jou:

Molecule 02 van Escentric Molecules 

Bonne Fortune van Lesquendieu 

FR/18 van A.N Other 

gourmand

Denk jij bij de winter vooral aan alle overheerlijke, winterse lekkernijen, zoals een stukje appeltaart vers uit de oven of zelfgebakken koekjes? Zorg dat je de volgende winterse parfums probeert waar je je vingers bij af kunt likken:

Olympéa van Paco Rabanne

Illicit van Jimmy Choo

Angelo di Fiume van Linari 

december 27, 2019