Mirre

Harsen zijn zeer geliefd in de wereld van parfum vanwege hun aromatische geur en hun balsemachtige karakter. Zo ook mirre, een harssoort met een goddelijke twist. Mirre, te vergelijken met wierook, is misschien het best bekend in verband met spiritualiteit, religie en natuurlijk de geschenken van de drie wijzen. Tijdens de kersttijd kan je niet ontkomen aan de verwijzingen naar mirre. Het wordt al sinds het oude Egypte gebruikt bij religieuze rituelen, maar hedendaags is het ook ontzettend populair in parfums. We hebben allemaal wel eens van mirre gehoord, maar wat is het precies en hoe ruikt het?

Hars uit de Commiphora struik

Mirre is gomhars afkomstig van de Commiphora struik. Deze struik komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika en groeit alleen in droge woestijngebieden. De schors van de struik bevat een korrelige hars, die smelt en uit de schors sijpelt bij warme temperaturen. Door de mirre te destilleren wordt een aromatische olie verkregen met een bijzondere geur...

Amberachtig, sensueel en balsemachtig

Mirre ruikt harsig en balsemachtig en heeft iets weg van de geur van amber. Sommigen omschrijven de geur als medicinaal. Het heeft een sensueel, aromatisch en warm karakter. Wanneer het hars heeft gerijpt, verandert de kleur van geel naar donkerbruin. Hierdoor kan een rokerige en bittere ondertoon ontstaan. De geur van mirre kan dus variëren van bitter tot zoet. Net als wierook of dennen heeft het een verkoelende geur. Je kan de geur van mirre het best vergelijken met de geur van wierook en frankincense. 

Parfums met mirre

Voor hem: AER Scents - ACCORD NO. 03 AMBRE

Voor haar: Oscar de la Renta - Oscar

Unisex: Bon Parfumeur - 302

november 16, 2021