Ambroxan

Er bestaan parfums die zo comfortabel ruiken dat het voelt alsof er een fluweelzachte deken over je heen valt. Het zijn vertrouwde geuren die omhullend en zacht ruiken op je huid. Ze geven je een warm gevoel van binnen en creëeren een sensuele sfeer. Intiem en liefdevol; alleen zij die dichtbij je komen maken kennis met jouw heerlijke, natuurlijke bouquet. Klinkt dit als een geur die jij zou willen ontdekken? Maak dan kennis met ambroxan, een geurnoot die steeds geliefder is in de moderne parfumindustrie en precies dit gevoel naar boven brengt.

Romig, omhullend en muskusachtig

Ambroxan heeft een rijke, complexe geur. De toevoeging van deze geurnoot kan van ieder parfum een omhullende, sensuele en muskusachtige sillage maken. Ambroxan wordt vaak aan parfums toegevoegd om een amber-akkoord toe te voegen. Een amber-akkoord verwijst naar de complete geurbeleving en het karakter van een parfum; denk zoet, vanille en muskus. Toch is ambroxan op zichzelf al een heerlijke geur. Er zijn zelfs parfumeurs die een heel parfum rond deze ene synthetische geurnoot hebben gecreëerd. Sommige mensen vinden het zoutig, zacht en huidachtig ruiken, terwijl anderen het omschrijven als romig, muskusachtig of labdanum-achtig. 

Synthetische ambroxan of natuurlijke ambergris?

Ambroxide, beter bekend als ambroxan, is niet alleen een heerlijk ruikende geurnoot, het is ook een van de meest nuttige synthetische geurnoten in de parfumindustrie. Aanvankelijk werd deze geurnoot ontworpen om de functie van natuurlijke ambergris te vervangen. Ambroxan heeft namelijk een bijzonder effect op parfums. Deze synthetische geurmolecuul staat erom bekend dat het de geur van de hartnoten in een parfum versterkt. Natuurlijke ambergris heeft hetzelfde effect, maar is ontzettend zeldzaam en kostbaar omdat het afkomstig is van dierlijk materiaal. Ambroxan is daarom de perfecte, duurzame uitvinding om de authentieke ambergris geurnoot na te bootsen. In dit geval is de synthetische variant dus beter dan de natuurlijke.

Parfums met ambroxan

Voor haar: Rituals - Rose de Shiraz

Voor hem: Lalique - White Pour Homme

Unisex: Escentric Molecules - Molecule 02

oktober 07, 2021