Heb je je ooit afgevraagd wat het nou betekent om sexy te ruiken? En wat is een klassiek parfum? Dat vroegen wij ons ook af, eigenlijk hebben we namelijk geen idee hoe dat zou moeten ruiken. Deze modewoorden over parfums staan in advertenties of we horen ze wanneer we worden aangesproken door de verkoopsters in een parfumerie. Maar deze woorden zijn zo subjectief, soms is het moeilijk om in te denken hoe het eigenlijk zou moeten ruiken?

Sensueel

De ingrediënten die in een sensueel parfum worden gebruikt zijn bijvoorbeeld barnsteen en warme, houtachtige tonen. Daarnaast kom je in sensuele parfums ook vaak een beetje kruidige noten en vanille tegen. Het zijn vooral noten die gebruikt worden om een warme basis vormen.  

Fris

Een fris parfum draait om citrus en groene noten. Je kan het vergelijken met koken wanneer je bijvoorbeeld een gerecht hebt en je voegt de schil van een sinaasappel toe dan heeft het een frisse smaak.  Of je speelt met kruiden om frisheid toe te voegen. Zoals in een salade en je voegt munt en koriander toe dan weet je dat deze ingrediënten frisheid zullen geven. 

Groen

Dus wat is het verschil tussen een frisse en groene geur als een frisse noot soms groene noten kan bevatten? In het algemeen, wanneer het parfum groen is, kun je denken aan de geur van vers gemaaid gras. 

Musk

Musk is een van dieren afgeleide geur. Om deze reden wordt het meestal niet op natuurlijke wijze gebruikt om een ​​parfum te maken. Het is een synthetische versie van de geur. De geur van musk kan je vergelijken met iets dat poederig ruikt. 

Klassiek

Dit is iets subjectiefs wat op een bepaald moment populair is geworden in de parfumindustrie. Zo wordt Chanel No. 5 gezien als een klassieker maar tegenwoordig draagt deze generatie dit soort klassieke parfums niet meer. De populaire parfums op dit moment bevatten namelijk voornamelijk zoete en fruitige noten.

Droog

Als je aan droog denkt, denk dan aan hout. Een goed voorbeeld is de geur van een potlood dat geslepen is, dit ruikt droog. Als je iets van cederhout ruikt dan zeggen mensen vaak dat het ruikt naar de geur van potlood slijpsel. 

november 22, 2019