Bij Parfumado zijn we gek op niche parfums. Deze geuren zijn uniek, van hoge kwaliteit, blijven je verrassen en je ruikt de passie. Maar wat is nou precies zo'n nichegeur en waarom is de interesse vandaag de dag zo groot?

Niche parfums vindt je niet bij de grote ketens maar juist bij de exclusievere, gespecialiseerde zaken. De meeste nichegeuren zijn gecompliceerder in de opbouw en ook meer uitgesproken dan geuren van de grote huizen. Veel nichegeuren zijn opgebouwd in laagjes, je ruikt eerst de sterkte topnoten en daarna pas de onderliggende geurnoten. Het percentage van natuurlijke grondstoffen is veel hoger dan bij de commerciële merken waardoor de prijzen vaak een stuk hoger liggen.

Nichegeuren zijn ook vaak unisex, zoals Molecule 01 van Escentric Molecules, een van de populairste niche merken op dit moment. Een geur die slechts uit één geurmolecuul bestaat en dicht op de huid zweeft. Deze maand niet voor niets het merk in de spotlight.

Andere mooie nichemerken zijn bijvoorbeeld Miller et BertauxMirko Buffini en Nasengold. Merken waar de parfumeurs bepalen wat er wordt geproduceerd en niet de gedachtes van wat een commercieel succes zou kunnen zijn.

Verwacht veel complimenten bij het dragen van deze geuren. De geur is uniek en bij veel mensen onbekend. Een nichegeur moet je ervaren, het is een beleving en ruikt bij niemand hetzelfde. Parfumado beschikt over een groot aanbod en is een ideale manier om je kennis te laten maken met deze bijzondere wereld!

 

October 05, 2017