De bewustwording wordt steeds groter dat we onszelf gelukkig moeten maken. Dat het niet de keuzes zijn die we ons op laten leggen door een ander of de maatschappij, maar de keuzes die we oprecht voor onszelf maken. We laten ons niet langer in een hokje duwen.

"Van Gils 'I' geeft de moed om je echte ik te zijn én te laten zien."

Het Nederlandse parfummerk Van Gils is vastberaden om genderhokjes binnen de internationale parfumwereld te doorbreken. Dit doen ze door een vrouwengeur te introduceren die niet alleen 'for her' is en een mannengeur die niet alleen 'for him' is. Dit alles in samenwerking met Geraldine Kemper.

In de 'I am I' campagne van Van Gils daagt Geraldine de klassieke rolverdeling tussen man en vrouw uit. Niet alleen neemt ze de kleding in van de man, maar ook zijn rol binnen relatie én seksualiteit. Dit is haar aanval op de vooroordelen op basis van geslacht. 

We vroeg haar naar haar favoriete parfums, parfum herinneringen en de samenwerking met Van Gils.

Interview met Geraldine Kemper

Wat was het eerste parfum dat je droeg?

"Mijn eerste parfum was van Naomi Campbell. Het was een niet te groot flesje en in die tijd, vooral belangrijk, niet te duur."

Wat vond je vroeger aantrekkelijk ruiken bij anderen?

"Ik was gek van de mannengeur Hugo Boss. Als ik die geur nu ruik, denk ik terug aan mijn eerste liefde, mijn eerste zoen, mijn eerste vriendje... Nostalgie."

Zijn er ook momenten dat je liever géén parfum draagt?

"Als ik een kater heb. Dan kan ik niks, geen geur aan."

Welk parfum neem jij het liefst mee op reis?

"De parfums Sun kissed salty skin en Beach Walk van het parfummerk Replica. Sinds kort draag ik ook Van Gils - I en Van Gils - I For Her! Wat een verassende, heerlijke geuren zijn dat!"

Zijn er 'aparte' geuren waar je gek op bent?

"Ik houd van de geur van regen in de zomer, ochtenddauw in het bos en vers gemaaid gras."

Waarom pas jij zo goed bij het merk Van Gils Parfums en de I Am I-lijn?

"De titel zegt het heel duidelijk: I am I. Ik ben wie ik ben. Ik mag zijn wie ik ben. 
Er zijn zoveel meningen. Zoveel mensen vinden wat van je. Maar dit is duidelijk. Fuck you. Ik ben wie ik ben. En als je daar een probleem mee hebt, dan ga je maar weg. Ik hou van mezelf. Het is zo belangrijk om gelukkig te zijn met jezelf."

Probeer zelf de parfums van Van Gils bij Parfumado!

Koop nu tijdelijk VAN GILS I en VAN GILS I FOR HER met korting in onze webshop. Let op, zolang de voorraad strekt!september 01, 2020