Goede voorbereiding is het halve werk

Door voor het gesprek na te denken over je kwaliteiten, ervaring en successen, struikel je minder over je woorden als je wordt gevraagd om iets over jezelf te vertellen. En we kunnen je garanderen dat deze vraag terug komt in iedere sollicitatie.

Bedenk in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

- Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in je huidige baan en de banen daarvoor?
- Wat heb je bereikt in je carriere waar je trots op bent?
- Wat zijn uitdagingen die je bent tegengekomen en hoe heb je deze opgelost?
- Welke skills heb je in de laatste jaren ontwikkeld?
- Waar zie je jezelf over 5 jaar?
- Wat wil je leren bij het bedrijf waar je solliciteert?

  Verdiep je in het bedrijf

  Verdiep je eens in de website of Social Mediakanalen en kom zo veel mogelijk te weten over het bedrijf waar je solliciteert. Wat zijn de kernwaarden van het bedrijf? En waar zie je dat terug? Verdiep je vooral in de functie en taken waar jij voor solliciteert en bedenk waar je bijvoorbeeld openingen voor verbeteringen ziet. Kijk uit natuurlijk dat je niet betweterig overkomt, maar eerder als iemand bomvol ideeën en nieuwe mogelijkheden!

  Wees jezelf

  Denk eens goed na over wat en wie je wil uitstralen tijdens de sollicitatie. Probeer geen gemaakte, perfecte versie van jezelf te zijn, maar denk wel na hoe je wil overkomen. Wat zijn jouw sterkste kwaliteiten en eigenschappen? Probeer deze kant van jezelf terug te laten zien tijdens de sollicitatie. Wees de beste versie van jezelf!

   Goede match?

  Bedenk ook goed of het bedrijf bij jou past. Hoe doe je dit? Als je twijfelt kun je bijvoorbeeld vragen om nog een persoon te spreken, bijvoorbeeld een directe collega. Ga ook eens na wat het bedrijf doet/maakt. Sluit dit aan bij je persoonlijke interesses? Dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

  "Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life." 

  Afgewezen?

  Neem de tijd om even flink te balen. Vraag feedback om te weten wat de volgende keer anders kan. Onthoud dat er vaak meerdere personen solliciteren op een rol met misschien meer ervaring dan jij. Nadat je even hebt gebaald, is het belangrijk om weer nieuwe moed te verzamelen. Dit doe je met de volgende parfums:

  Parfums die je zelfvertrouwen geven

  Parfums die je relaxed maken

   

  Goodluck!

  april 28, 2020