In 1921 lanceerde couturier Gabrielle ‘Coco’ Chanel haar debuut parfum Chanel No5 en daarmee veranderde ze de parfumindustrie voor goed. Toen ze verschillende parfum samples ontving van parfumeur Ernest Beaux, koos ze voor het vijfde sample. En zo ontstond Chanel No5. Sindsdien is het de meest bekende naam in de parfumerie, wereldwijd geworden.

Chanel No5 onderscheidde zich van de andere parfums in die tijd door de meer abstracte geurcompositie. Vooral het royale gebruik van aldehyde, wat het parfum een schitterend, champagne-achtig karakter geeft, liet het parfum uitblinken. Chanel was meteen verleid door deze sprankelende sensatie en de rest is letterlijk parfumgeschiedenis.

Sindsdien heeft Chanel een uitgebreide collectie van luxe parfums die wereldwijd geliefd zijn bij velen. De parfums hebben allen een overlapping in geurnoten, maar zijn toch allemaal even uniek. Hier zijn een aantal smell-a-likes van de meest populaire Chanel parfums die beschikbaar zijn bij Parfumado:

Chance Eau de Parfum

Chance Eau de Parfum is een sprankelend, verrassend en romantisch parfum voor vrouwen die weten dat om geluk te vinden, je moet geloven in ‘chance’. Chance EdP behoort tot de bloemige geurfamilie en kenmerkt zich door een onverwachte frisse balans die blijft verrassen. Het parfum opent pittig met een exotische roze peper. Een bloemig hart van hyacint, iris en jasmijn geeft het parfum een fris gevoel van botanique. De basis van vanille, witte musk, vetiver en amber patchouli maken het parfum rond, genereus en omhullend. 

Het parfum geeft een gevoel van nieuwe liefde en het vinden van geluk met een lichte touch van geborgenheid.

Parfums zoals Chance Eau de Parfum, zijn: 


For Her is bloemig, amberachtig en houtachtig, net zoals Chance Eau de Parfum.

Coco Eau de Parfum

Elegant, luxueus en verfijnd zijn woorden die te binnen schieten als wij denken aan Coco van Chanel. Het is een oriëntaals-bloemig parfum met een diepe, warme gelaagdheid van sensuele geurnoten. De top van Siciliaanse mandarijn geeft het parfum een citrusachtige opening welke kenmerkend is voor dit parfum. Deze gaat onwijs goed samen met het warme hart van Bulgaarse roos, oranjebloesem en rustgevende Ylang Ylang, welke een spicy randje van kruidnagel heeft. De licht houtachtige basis bestaat uit tonkaboon, Indonesische patchouli en benzoine. 

Dit parfum doet ons denken aan een weelderige, oriëntaalse stijl. Coco is als een warme deken van bloemen en kruiden die over je heen valt.

Parfums zoals Coco Eau de Parfum, zijn:


La Femme is een oriëntaals parfum met hetzelfde warme, sensuele karakter.


Crystal Noir heeft dezelfde warme, bloemige akkoorden, maar dan met een vleugje kokos.


Rozen, zoete noten en warme rum laten Rose Trombone naar Coco Eau de Parfum ruiken.

Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Dit oriëntaals-frisse parfum van Chanel ruikt zo licht als een rozenblaadje. Coco Mademoiselle is een sexy, elegant parfum dat herinnert aan de onweerstaanbare geest van de jonge Coco zelf. Het parfum heeft een top van bergamot en sinaasappel, het hart heeft een bloemig jasmijn-rozen akkoord. Deze combinatie geeft het parfum een fris bloemige opening. De basis bestaat uit patchouli, vanille, vetiver en witte muskus, wat het parfum een langdurige, warme dry-down geeft. 

Dit is een mooi, gemakkelijk, zacht, vrouwelijk, delicaat parfum. Coco Mademoiselle is absoluut prachtig op een zeer ontspannen, chique manier. 

Parfums zoals Coco Mademoiselle Eau de Parfum, zijn:


Oriëntaals-bloemige vanille en oranjebloesem geven het bekende van Coco Mademoiselle in Classique.


Klito' van Mirko Buffini is de intensere niche variant van Coco Mademoiselle.

No5 Eau de Parfum

Chanel No5 is een fenomeen in de wereld der parfumerie. Dit bloemig-aldehydisch parfum, doet denken aan een boeket van abstracte bloemen met een onbestemde vrouwelijkheid. No5 EdP is geen eenvoudige concentratie, maar een geur interpretatie die trouw is aan de spirit en basisnoten van de originele compositie uit 1921. Met een hart van aldehyde, neroli en Ylang Ylang, een hart van jasmijn en roos en een basis van sandelhout, vetiver en vanille.

Waarom zijn vrouwen er zo dol op? Omdat Marilyn Monroe niets anders naar bed droeg. Omdat het de geur van een vrouw is, de essentie van een vrouw. Het is charmant, tijdloos en elegant. Chanel No5 is al deze dingen, en nog veel meer.

Parfums zoals No5 Eau de Parfum, zijn:


De rozen en jasmijn zijn wat Roses Musk laat lijken op No5 Eau de Parfum.


Aldehyde, rozen en sandelhout komen terug in Rose Trombone en No5.

Chance Eau Tendre Eau de Toilette

Chance Eau Tendre is een fruitig-bloemige geur, levendig en delicaat, als een golf van tederheid. Grapefruit en kweepeer in de top geven een citrusachtige, geel-groen fruitige opening. Vervlochten met jasmijn, hyacint en iris in het hart en opgewarmd door de afgeronde en vrouwelijke noot van witte musk in de basis. 

Het is een onweerstaanbare geluksbrenger, voor een optimistische vrouw. Het is een zacht parfum dat tussen het aldehydisch en frisse in zit. 

Parfums zoals Chance Eau Tendre Eau de Toilette, zijn:


MU is een fris-groen parfum, maar dan net iets kruidiger dan Chance Eau Tendre.


Eutopie No11 is bloemig en fris, citrusachtig en houtachtig - net zoals Chance Eau Tendre.


This is not a bleu bottle 1.2 gele bloemen geven dit parfum een link aan Chance Eau Tendre.

december 05, 2019