Wist je dat de  intensiteit waarin je een parfum ruikt, na een bepaalde tijd kan afnemen, naarmate hoe vaker je hem ruikt? Ja, zelfs bij de meest zware, intense parfums… (What?!) Dit betekent dus dat je jouw eigen parfum op den duur niet meer kan ruiken! En stel nou dat dit je favoriete parfum is? Het is een regelrechte ramp, we know.

Hoe dit kan? Omdat je hersenen een nieuwe geur opvangen als een prikkel die gevaar aanduidt. Na een paar dagen, als er geen gevaar blijkt te zijn, neemt de prikkel af en zo ook de mate waarin je de geur waarneemt. Je neus, of eerder je hersenen, raken dus ‘gewend’ aan je parfum, waardoor je hem niet meer ruikt.

Nu horen we je denken: is er ook een manier om dit te voorkomen? Jazeker! Het is belangrijk om af en toe af te wisselen van parfum. Zo raak je minder snel gewend en kan je blijven genieten van jouw favoriete parfum.

Hieronder geven wij een aantal alternatieven voor 5 best selling parfums. Ze lijken erop, maar zorgen voor de genodigde afwisseling.


Black Opium Eau de Parfum - Yves Saint Laurent

Black Opium van Yves Saint Laurent is een verslavend en gedurfd parfum. Het parfum heeft een oriëntaals-fris karakter met een zoete gourmand touch. Met topnoten van mandarijn, peer en roze peper, een hart van heldere bloemige noten, zoals jasmijn, oranjebloesem en een basis van heldere bloemige noten, jasmijn, oranjebloesem.Het is een glam rock parfum, vol mysterie en energie.

Parfums zoals Black Opium Eau de Parfum, zijn:


Candy is écht een gourmand parfum, net zo zoet als Black Opium


Alien is een zoet, krachtig oriëntaals parfum met Jasmijn dat dezelfde sfeer geeft als Black Opium.

Net zoals Black Opium, is Olympea een zoet, oriëntaals-fris parfum.

La Vie Est Belle L’Eau de Parfum - Lancôme

Dit parfum van Lancôme staat voor de schoonheid, het geluk en de vrijheid van het leven. Het is een oriëntaals-bloemig parfum, met een elegant hart van iris en jasmijn en een basis van zachte karamel en krachtige patchouli. Het parfum opent met een geur van oranjebloesem. Dit zeer populaire parfum heeft een langdurige drydown en onthult elke vrouw in een luxueuze zoetigheid. Gelukkig, vreugdevol en licht.

Parfums zoals La Vie Est Belle L’Eau de Parfum, zijn:


Bloemig, zoet en patchouli: Scandal komt sterk overeen met La Vie Est Belle L’Eau de Parfum.


Oriëntaalse vanille en fruitige akkoorden: Fever heeft meer weg van La Vie Est Belle dan je zou denken.

Flowerbomb Eau de Parfum - Viktor & Rolf

De naam van dit parfum verklapt eigenlijk al zijn kracht… Flowerbomb is werkelijk waar als een explosie van bloemige geurnoten. Het is een parfum dat behoort tot de oriëntaalse-houtachtige geurfamilie met een hart van verschillende bloemen: rozen, jasmijn, oranjebloesem, orchidee en fresia. Het oriëntaalse karakter heeft dit parfum te danken aan de groene thee in de opening, welke fris afgerond wordt in combinatie met citrusachtige bergamot. Het houtachtige kenmerkt zich in de basis, met aardachtig patchouli en dierlijke musk. 

Parfums zoals Flowerbomb Eau de Parfum, zijn:


De pittige gember in combinatie met de bloemige noten in dit parfum doet denken aan de dierlijke basis in bloemig parfum Flowerbomb.

Oriëntaals-bloemig, citrus noten en muskus in de basis, net zoals Flowerbomb.

Sí Eau de Parfum - Giorgio Armani

Giorgio Armani creëerde Sí als eerbetoon aan hedendaagse vrouwelijkheid, een onweerstaanbare combinatie van gratie, kracht en onafhankelijkheid. Sí behoort tot de mossig-houtachtige geurfamilie. In de top vind je klassieke nectar akkoorden van vanille en cassis, in het hart moderne cypre, rozen, patchouli en fresia. De basis bestaat uit hout- en muskusachtige akkoorden van amberhout, musk en ambroxan. Het parfum omschrijft zich het best als een moderne, sterke en krachtige combinatie van geurnoten die samen een rijke, warme ervaring creëren.

Parfums zoals Sí Eau de Parfum, zijn:


Frisse noten, zoete vanille en krachtige bloemen zijn wat Olympea en Sí met elkaar gemeen hebben.


Net zoals Sí, is Candy van Prada een zoet vanille parfum met muskus akkoorden.


Verschillende bloemen en een gourmand touch zijn karaktereigenschappen van zowel Fever als Sí.


Miss Dior Eau de Parfum - Christian Dior

Miss Dior is een moderne, tijdloze klassieker met een heel vrouwelijk karakter. Het symboliseert een jonge, speelse en romantische vrouw in het bezit van eeuwige schoonheid. Sensuele roos uit Grasse, gehuld in frisse noten van bergamot verweven met rozenhout. Deze mix van exclusieve elementen zorgt voor een kostbaar parfum. Dit parfum van Christian Dior is een elegante vertoning van iedere vrouw.

Parfums zoals Miss Dior Eau de Parfum, zijn:

Bloemig, fruitig en poederig, net zoals Miss Dior.


Het poederige van Narciso Poudrée is niet alleen wat dit parfum kenmerkt, maar ook wat het doet lijken op Miss Dior.


Dit parfum van Rituals is rozig en fris met een muskus akkoord en heeft veel weg van Miss Dior.

december 13, 2019