Een van de grootste voordelen van werken bij Parfumado is de parfumexpertise die je opdoet. Als iemand iets weet van parfums, dan zijn wij het wel! Daarom delen wij in deze exclusieve interviewserie onze parfumkennis en onze tips en tricks. De eerstvolgende in de rij is onze Britse copywriter en contentmaker, Luke. Zijn geurprofiel omvat hout, aromatisch, citrus en kruiden.

Are you ready to smell like an expert?

Meet Luke

"Hallo allemaal, ik ben Luke en ik ben in de zomer lid geworden van het Parfumado-team. Als een van de twee Britten in het team ben ik de go-to-guy als het op woorden aankomt. Ik heb altijd van schrijven gehouden en schrijven over parfum is daarop geen uitzondering. Van zonovergoten terrassen omringd door citroenbomen tot een wandeling door een dennenbos met een Cubaanse sigaar in de hand. Het tekstueel visualiseren van parfums is van belang en dat is wat ik probeer te perfectioneren." 

Wat zijn jouw drie favoriete parfums?

"Ik vind het nogal lastig om één parfum te kiezen waar ik in alle omstandigheden naar streef. In plaats daarvan kies ik mijn parfum graag op basis van de gelegenheid/het seizoen. Op dit moment moet mijn nummer één Escentric Molecule 01 + Patchouli zijn. Het is een subtiele maar aanhoudende geur. Daarna is Eau de Néroli Doré van Hermès momenteel een favoriet voor de winter, maar wees voorbereid! Eén spray is genoeg. Het is ook een geweldige basislaag als je van parfum layering houdt. Sweat Leaf van ROOM 1015 is ook een knaller en ik ben echt dol op het 1015-concept."

Hoe past parfum binnen jouw 'morning routine'?

"Mijn parfumroutine is zeer efficiënt: ik spuit slechts twee sprays nadat ik gedoucht heb. Een in mijn nek (polspunt) en een andere op mijn linkerpols. Ik draag mijn horloge rechts, dus links sprayen voorkomt dat het eraf wordt gewreven. Ik weet dat het er cool uitziet, maar parfum in je huid wrijven is zonde. Je wrijft eigenlijk de geur weg."

Wat is jouw favoriete geur / parfum?

"Ik kan het niet uitleggen, maar ik houd van citrus- en houtgeuren, vooral als ze gepaard gaan met een vleugje bloemigheid. Het brengt me naar de Egeïsche Zee (Griekse eilanden) waar ik omringd ben door niets anders dan oude huizen, citrusbomen en zonnestralen. Als parfum me ergens afgelegen en zonnig brengt, ben ik blij."

Luke's favourites 

Escentric Molecule - Escentric Molecule 01 + Patchouli
 

"We hebben allemaal een low-key parfum nodig."

Hermès - Eau de Néroli Doré

"Dit is een bijzondere, maar gebruik met mate."

Room 1015 - Sweat Leaf
 

"Perfect voor een avondje uit in de winter."

december 15, 2021