Volgens ons zijn er twee soorten parfums. Tot het eerste soort behoren parfums die aanwezig, verleidelijk en sterk zijn. Iedereen vraagt zich af van wie dat heerlijke parfum is en zodra de drager een ruimte binnenloopt, draaien alle hoofden om. Bedwelmende bloemen, smeulende kruiden: het zijn de geur soorten waarvan je weet dat ze de aandacht trekken.

Dan heb je de tweede categorie: subtiele en lichte parfums. Met noten van musk, zout, zacht katoen en in sommige gevallen feromonen, zijn ze ontworpen om naar je huid te ruiken, maar dan beter. Het zijn de parfum versies van de zogenaamde "no make-up" make-up look.  Ze nodigen andere uit om dichterbij te stappen en het parfum tot zich te nemen. Anderen vragen zich af waar het parfum stopt en je huid begint en dat is precies de essentie van deze parfums.

Hieronder vind je een paar van onze favoriete huidparfums.

Molecule 01 van Escentric Molecules

Het is onderhand misschien wel duidelijk dat wij fan zijn Escentric Molecules. Ook in dit rijtje hoort Molecule 01 - dankzij haar elegante en subtiele karakter - perfect thuis. Dit parfum ruikt anders op iedere huid en het verleidelijke karakter heeft dit parfum te danken aan het ingredient Iso E Super. Het parfum is persoonlijk, neutraal en intiem. 

So Nude van CoSTUME NATIONAL

Dit parfum heet niet voor niets 'So Nude'; het doet denken aan nude skin... Het ruikt licht bloemig en verfijnd. Met haar houtachtige basis en noten van patchouli is dit parfum heel natuurlijk op de huid. Het parfum heeft een licht zoete touch en dat maakt hem vrouwelijk en toegankelijk. 

NOT A Perfume van Juliette Has A Gun

Amber en musk vormen het karakter van dit parfum van Juliette Has A Gun. Het parfum bestaat uit slechts één ingredient genaamd Celatox. Dit synthetische element heeft een schone en frisse geur en wordt daarom vaak in wasverzachters gebruikt. Hoe kan een parfum 'geen' parfum zijn? Door zo subtiel te ruiken dat het bijna geen parfum te noemen is.

Peau Santal van Miller Harris

We sluiten het rijtje af met Peau Santal van Miller Harris. Het parfum is een complexere huidgeur met een gelaagdheid van meerdere geur extracten. Om te beginnen roze peper en saffraan in de top, viooltjes en wierook in het hart en vele houtsoorten in de basis met in de hoofdrol sandelhout. Dit luxe houtsoort ruikt warm en comfortabel.

februari 24, 2020