Honing: in je thee, door je yoghurt of... in je parfum! Dit door bijen geproduceerde extract is door velen geliefd door haar veelzijdigheid. Niet alleen proeft honing heerlijk zoet en heeft het een mooie gouden kleur, honing heeft veel verschillende bijzondere eigenschappen. Honing schijnt helende krachten te hebben voor je huid, laat je haar groeien en is goed voor je gezondheid. Wij zijn vooral fan van honing als parfumingrediënt!

Wat is honing?

Honing is een gouden, stroopachtige vloeistof dat afkomstig is van de nectar van bloeiende bloemen. Bijen zijn essentieel in het verkrijgen van dit magische goedje. Ze maken honing door nectar te verzamelen in hun honingzak. Ze brengen de nectar terug naar de korf, waar andere bijen de vloeistof doorslikken totdat het meeste water in de nectar is verdampt. De massa die overblijft, spuiten ze in de raten om vervolgens nog met hun vleugeltjes te wapperen om bijna al het resterende water te verdampen. Dit doen ze tot de juiste consistentie overblijft: honing.

Geschiedenis

Het gebruik van honing gaat eeuwen terug. Honing verschijnt zelfs al in Egyptische en Indiase heilige geschriften die meer dan 3000 jaar oud zijn. Het werd vroeger als iets kostbaars gezien en daarom diende honing als valuta of geschenk. Het werd gebruikt om dranken en eten zoeter te maken, net zoals nu. Maar honing stond vroeger ook bekend om haar medicinale krachten. Het zou mensen kunnen genezen van ziekten en kwalen. Het is dan ook niet gek dat honing hedendaags nog steeds populair is om diverse redenen.

Waar wordt honing nu voor gebruikt?

Niet alleen wordt honing gebruikt als zoetstof, tegenwoordig wordt het vaak gebruikt voor verschillende cosmetische doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de razend populaire honey-infused haarolie van Negin Mirsalehi of de lippenbalsem van Burt's Bees. Ook in dagcrèmes zou honing een essentieel ingrediënt zijn, omdat het acne vermindert, littekens geneest en de huidskleur egaliseert. Er zijn genoeg argumenten om honing toe te voegen aan je dagelijkse beauty routine!

Honing in parfum

Het parfumingredient honing hoort thuis in de gourmand parfumfamilie: zoete en eetbare geuren. Honing is namelijk lekker zoet en eetbaar. Honing heeft ook een poederig en bloemig karakter. Dit is niet gek als je bedenkt dat honing afkomstig is van poederig nectar afkomstig van bloemen. Daarnaast heeft honing een dierlijk, bijna balsemachtig nuance.
De oude Arabische parfumeurs waren de eersten die de zoetheid van honing in de parfumerie vastlegden, maar tegenwoordig is de honing in het algemeen een synthetische geurnoot. Rijk, warm, luxueus en geruststellend, honing werkt geweldig om bloemige accenten te benadrukken of om een vleugje amber toe te voegen.

Onze favorieten

 
Probeer Ombre Rose L'Original hier


Probeer Lady Million hier


Probeer Velvet Orchid hier


Probeer Scandal hier

mei 15, 2020