Misschien blijf jij in de winter gewoonlijk liever binnen waar het warm en droog is… We nemen het je niet kwalijk. Maar deze winter willen we je aanraden om eens een boswandeling te maken. Neem de geur van het frisse bos tot je op en ruik de houtachtige geur van de bomen. Het zal je verrassen! Kies een zonnige winterdag, kleed je warm aan en vermijd regenachtige dagen om te voorkomen dat je natgeregend wordt (al ruikt een bos na een flinke regenbui ook héél lekker).

Lijkt je huis verlaten voor een wandeling je net te veel van het goede? Geen zorgen. Er zijn verschillende parfums die je dit winterse gevoel kunnen geven, maar dan zonder de kou, namelijk: houtachtige parfums. 

Er bestaan vele soorten hout met allemaal hun eigen karakter. Warm en mysterieus sandelhout, droger en scherper cederhout, droog-zoet agarhout (Oudh) en teerachtig Guaiac hout. Ook bestaan er wortels en bladeren met een houtachtig karakter, zoals vetiver en patchouli. De toevoeging van specerijen, fruitige noten of kruiden geven een persoonlijke touch aan houtachtige geuren. Harsachtige en zwoele exotische soorten gaan bijvoorbeeld vaak gepaard met aromatische en citrusachtige noten. Zowel heren-, unisex- en damesgeuren behoren tot de houtachtige familie. Dit zijn onze favorieten voor in de winter:

Just Rock! For Her - Zadig & Voltaire

Dit vrouwenparfum van Zadig & Voltaire behoort zonder twijfel tot onze favorieten wat betreft houtachtige winter parfums. Kenmerkend voor dit parfum zijn haar verleidelijke hartnoten van vanille en wierook. Deze sensuele geurnoten maken dit parfum heerlijk zoet en jong. Door de topnoot van jasmijn heeft het parfum een lichte opening. Hoewel jasmijn sterk aanwezig is, verzacht het tegelijkertijd de zware noten van het hart. De basis bestaat uit witte patchouli en geeft het parfum haar warme, houtachtige karakter. Een krachtig, winters parfum voor een betoverende, tegendraadse vrouw!

Déclaration EdT - Cartier

Déclaration van Cartier is een fris-kruidig mannen parfum met een houtachtig karakter en bloemige aroma’s. Houtachtige noten zijn al terug te vinden in de top. Onder anderen berkenhout, koriander en bergamot zorgen voor een warme opening en gaan gepaard met frisse citrusachtige noten van mandarijn en pomerans. Hartnoten van iris, kaneel en peper zorgen voor een bloemige en kruidige ontwikkeling. In de basis komen de houtachtige noten weer tevoorschijn, met onder anderen ceder en vetiver. Een uitdagend en aantrekkelijk winters parfum voor een aantrekkelijke man!

Vetiver Insolent - Miller Harris

Speciaal voor de liefhebber van niche parfums, Vetiver Insolent: een klassiek, houtachtig unisex parfum. Het parfum heeft een krachtige opening met kruidige topnoten van zwarte peper en kardemom. Deze worden gebalanceerd met de citrusachtige noten van bergamot. Vervolgens kalmeert het parfum met een transformatie naar naar een rustgevend, bloemig hart van iris, lavendel en amber. De aromatische basis van vetiver, tonkaboon en eikenmos geven een fris-groen karakter. Het is een evenwichtige winterse sensatie die gedragen kan worden door man én vrouw.

Voyage Onirique du Papillon de Vie - Dali Haute Parfumerie

Nog zo’n bijzonder unisex parfum dat behoort tot de niche branche. Het is een vol parfum met een bloemig karakter en dat komt door de verschillende noten van witte bloemen, zoals tuberose, lelietje-van-dalen, witte lelie en oranjebloesem, waarvan de witte lelie het meest aanwezig is. Ook kan gesproken worden van een fruity touch, ondanks dat dit parfum geen fruitige noten bevat. Cederhout en musk zorgen ervoor dat dit parfum thuishoort in de winter en/of herfst. Ze geven het parfum een houtachtig en poederig karakter.

Start nu bij Parfumado en ontvang maandelijks voor slechts €14,95 je favoriete parfum in travel size formaat (8 ml, genoeg voor 3 sprays per dag, 30 dagen lang). Ruim 35.000 happy customers zijn je voor gegaan!
Meer weten? Klik hier

Bekijk hier alle parfums van Escentric Molecules
Bekijk hier ons gehele assortiment van 350+ authentieke parfums

januari 29, 2020