Parfums zijn een intiem en persoonlijk en dat maakt ze bijzonder om cadeau te geven. Doordacht en memorabel. Aan de andere kant maakt dat persoonlijke het juist lastig, want hoe vind je het perfecte parfum voor iemand anders? Doe je het goed, dan laat je zien dat je écht moeite hebt gedaan. Doe je het niet goed, dan belandt jouw aankoop (waarschijnlijk) ergens diep weggestopt... 

 Bespaar jezelf keuzestress bij het vinden van een parfum dat de ander daadwerkelijk lekker vindt met deze insider tips!

1. Verdiep je in de ander

Voordat je blindelings een parfum kiest, probeer je eens te verdiepen in de 'likes' en 'dislikes' van de ander. Staat zijn/haar huis bijvoorbeeld vol met lavendel geurkaarsen? Houdt hij/zij van zoetige lekkernijen of liever een kruidige maaltijd?

Probeer je daarnaast te verdiepen in hun dagelijkse routine. Werkt hij/zij full-time? Probeer te gaan voor een subtiele office scent die niet te overweldigend ruikt. Of is hij/zij regelmatig te vinden in de sportschool? Een verfrissende citrusgeur is ideaal.

2. Verken de geurfamilie van hun favoriet

Parfums behoren allemaal tot een bepaalde geurfamilie en hebben allen een speciale geurnoot. Aan de hand van deze twee kenmerken, kom je al een heel eind. Weet je wat hun favoriete parfum is? Dan hoef je slechts de geurfamilie en geurnoot op te zoeken en kan je opzoek gaan naar soortgelijke parfums. 

Lees hier meer over geurfamilies.

3. Ga voor klassiekers

Bij twijfel zijn er enkele veilige keuzes die gemakkelijk te dragen zijn en de meeste mensen lekker zullen vinden. De meest aantrekkelijke geurfamilie voor vrouwen is meestal bloemig en voor mannen is dit houtachtig. Kom je er echt niet uit, dan kan je altijd in deze geurfamilies opzoek gaan.

4. Denk aan het totaal plaatje

Zoals de titel al zegt, is het belangrijk om te denken aan het totaal plaatje dat de persoon uitstraalt en of het karakter van het parfum daarbij past. Is iemand heel minimalistisch? Dan is een zwaar en aanwezig parfum waarschijnlijk niks voor hem/haar. Het parfum moet altijd in overeenstemming zijn met hun persoonlijke esthetiek. 

5. Denk vanuit de ander

Als we een parfum kiezen, zijn we geneigd om een parfum uit te kiezen dat we zelf lekker vinden en vergeten we te denken aan de ander. Of eerder, vanuit de ander. Beeld je eens in wat de ander van het parfum zou vinden. Vergeet je eigen voorkeuren, ruik met een open geest en houd altijd rekening met de andere persoon.

Vraag jezelf af terwijl je ruikt: "Past dit bij hem/haar?" Kun je je voorstellen dat ze het dragen? Als het antwoord ja is, heb je een winnaar!

 

februari 18, 2020