Botanische parfums en aromatherapie met essentiële oliën zijn een terechte trend. Wist je dat ze onze mentale gezondheid en ons humeur een positieve boost kunnen geven? Ons reukvermogen is namelijk sterk verbonden met delen van onze hersenen die emoties en herinneringen opslaan. Het mooie van parfums is dat ze het magische vermogen hebben om onze stemming te beïnvloeden. We kunnen onderstellen dat iedereen het heerlijk vindt om lekkere parfums te ruiken. Ze zorgen er voor dat we ons beter voelen. Ze verbeteren ons humeur en geven ons een goed gevoel. In dit blog ontdek je meer over wat botanische parfums precies zijn en hoe ze jouw mood positief kunnen beïnvloeden.

Wat zijn botanische parfums?

Botanische parfums worden gemaakt met uitsluitend natuurlijke geurnoten. Iedereen houdt van de geuren van de natuur. Niet alleen zijn bloemen prachtig om naar te kijken en om in te ademen, ze zijn onze meest tastbare verbinding met de schoonheid van de natuur. Het ruiken van botanische geuren (en dus ook parfums) is daarom een ritueel dat verbonden staat met ontspanning.

Een natuurlijke mood booster

Hoewel botanische etherische oliën geen remedie zijn voor aandoeningen zoals angst en depressie, sturen ze wel berichten naar het gebied van de hersenen dat de stemming regelt, waardoor sommige van de symptomen worden verlicht. Botanische parfums kunnen dienen als een vorm van aromatherapie. Ze helpen je te ontspannen en kunnen bijvoorbeeld kalmerend of opbeurend zijn. De volgende geurnoten hebben de volgende positieve effecten op jouw humeur:

Ontspan met lavendel
AER Scents - Accord No. 4 Cedar

Krijg energie met eucalyptus
Gallivant - Los Angeles

Verminder spanning met vetiver
Miller Harris - Vetiver Insolent

juli 06, 2021