Wij zijn verliefd op de herfst! Wat een prachtig seizoen, zo kleurrijk en geurrijk. Je loopt na een lange dag naar huis. Een licht briesje waait door de de bomen en het zachte geritsel van de bladeren klinkt om je heen. Je kijkt naar boven en ziet de verschillende tinten bruin, rood en oranje. Je draagt een zachte kasjmieren trui om je warm te houden, terwijl de nazomerse zonnestralen door de wolken heen zachtjes op je gezicht schijnen. Eenmaal thuis aangekomen, zet je een kruidige kop thee voor jezelf. Je steekt een herfstige geurkaars aan en de volle aroma’s verwarmen je huis. Je wikkelt jezelf in een heerlijke wollen deken en ploft op de bank. Dít is de herfst. Geen wonder dat zoveel parfums geïnspireerd zijn op dit veelzijdige seizoen. In deze blog maak je kennis met onze favoriete herfstige unisex parfums.

Geniet van warme, volle, rijke parfums in de herfst

Unisex parfums passend bij de herfst vertalen zich vaak in warme, volle houtsoorten, zoals sandelhout en oudh, die zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. Aangevuld met oosterse kruiden, balsems en verleidelijke bloemen die zowel op de mannelijke als vrouwelijke huid een prachtige geur afgeven. Deze geurnoten zijn typerend voor het herfstseizoen. Ze mogen warmer, voller en rijker zijn dan een zomerparfum om je alvast klaar te maken voor de winter. 

Welke geurnoten kun je in de herfst het beste dragen?

Een parfum bestaat uit verschillende geurnoten. Deze geurnoten zijn bepalend voor hoe het parfum ruikt en zijn soms seizoensgebonden. Typerende geurnoten voor de herfst zijn bijvoorbeeld warme kruiden, zoals kaneel, koriander, peper, gember, kruidnagel en kardemom. Ook verschillende houtsoorten zijn populair in de herfst, zoals sandelhout, cederhout en Oudh. Gourmand geurnoten (eetbare ingrediënten) doen het ook erg goed in de herfst, zoals chocola, karamel of vanille. Ze doen je denken aan een warme cake uit de oven, zoet en vertrouwd.

Onze favoriete herfstige unisex parfums

We hebben een selectie gemaakt van onze favoriete unisex parfums voor tijdens de herfst. Stap uit je comfortzone en ontdek dit seizoen een van deze unieke parfums om dat ultieme herfstgevoel naar boven te halen. 

Le galion - 222

222 is een oriëntaals fougère unisex parfum. We zien bloemige viooltjes en witte musk in combinatie met leder. Deze samenstelling van zowel vrouwelijke als mannelijke geurnoten maakt dit parfum een typerend unisex parfum. Geurnoten als Kashmir hout en mirre passen ideaal bij de herfst.

AER - Accord No. 01 NAGARMOTHA

Accord No. 01 NAGARMOTHA is een exotisch en balsemachtig unisex parfum. We zien rijke, bloemige patchouli in combinatie met scherp cederhout. Deze samenstelling van zowel vrouwelijke als mannelijke geurnoten maakt dit parfum een typerend unisex parfum. Geurnoten als aardse vetyver en warme balsemachtige olibanum passen ideaal bij de herfst.

Atelier Vesper - Elea

Elea is een aromatisch unisex parfum. We zien witte bloemige geurnoten zoals magnolia, jasmijn en geranium in combinatie met aromatische salie en Guaiac hout. Deze samenstelling van zowel vrouwelijke als mannelijke geurnoten maakt dit parfum een typerend unisex parfum. Geurnoten als scherpe Sichuan peper en warme musk passen ideaal bij de herfst. 

State of Mind - État d'Esprit - Aesthetic Turbulence

Aesthetic Turbulence is een warm kruidig en zoet unisex parfum. We zien frisse en bloemige geurnoten als jasmijn, groene thee en mandarijn in combinatie met donkere geurnoten als Oolong thee en kruidige chili peper. Deze samenstelling van zowel vrouwelijke als mannelijke geurnoten maakt dit parfum een typerend unisex parfum. Geurnoten als zoete, kruidige zoethout en balsemachtige labdanum passen ideaal bij de herfst.

september 28, 2021