Viva Fragranze! 

Het afgelopen jaar was de kans om van parfumbeurzen te genieten erg zeldzaam. Dus toen de kans zich voordeed om terug te keren naar een van onze favoriete beurzen, hebben we die meteen aangegrepen. Ik (Floor van Rooy), mijn broer en mede-oprichter Martijn en onze Brand Partnership manager Floor Fangman sprongen op het vliegtuig naar Florence om de Fragranze bij te wonen.

Het was de ultieme kans om te in contact te komen met bekende partners en mogelijk een aantal nieuwe partners te ontmoeten. We roken wel honderden parfums variërend van prima tot goed, tot oh mijn god, ik heb een fles nodig! Tussen het verkennen van al die heerlijke parfums door, werden we herinnerd aan de briljante en inspirerende sfeer die de parfumindustrie met zich meebrengt. Misschien lag het wel aan het feit dat we ons in Florence bevonden; die keuze laat ik aan jou over.

De Fragranze parfumbeurs is een bijzondere favoriet van mij; de romantische setting in de parfum-epicentrum van Italië is moeilijk te verslaan. Parfumeurs van over de hele wereld trekken naar de Toscaanse hoofdstad om hun nieuwe creaties te laten ruiken. Vanwege de reisbeperkingen ontbraken dit jaar de Amerikaanse cadeautjes waar we voorgaande jaren van mochten genieten. Hopelijk is iedereen er volgend jaar weer bij!

Zoals je je kunt voorstellen, is het gemakkelijk om je in dit soort settings te laten inpakken. Laat staan bij Fraganze! De geuren, de stijl, de glamour... het kan je overweldigen. Gelukkig had ik Floor Flangman bij me, met wie ik zowel een naam als dezelfde smaak betreft parfum deel. We hebben onszelf de monumentale taak gesteld om 5 nieuwe favorieten te vinden. Je zult er meer over lezen in mijn volgende bijdrage. Maar voor nu prikkel ik graag je reukzin met een van onze nieuwe, favoriete parfums die we ontdekten in Florence.

FUMparFum - Blur EdP

 

FUMparFUM is een uniek parfumhuis opgericht in 2011 door de Litouwse kunstenaar Aistis Mickevičius. De creatieve studio is gevestigd in Vilnius. Ze maken hun parfums met de hand doormiddel van een combinatie van traditionele Europese methoden en 'new school' ideeën. Deze specifieke editie is evenwichtig tussen een subtiele zoetheid (die me aan bessen deed denken) en een schone luchtigheid (die me deed denken aan een zachte wolk die voorbij drijft).

Een ander merk dat het vermelden waard is, is ROADS. ROADS werd in 2013 opgericht door de Iers-Sri Lankaans-Duitse actrice genaamd Danielle Ryan. Zoals ze op hun website zegt: 

“It’s not about me. The perfumes are based on the interesting concepts I find around me, but ultimately, the scent will connect to the wearer for their own reasons."

- Danielle Ryan

Ik denk dat ik met gemak kan zeggen dat Floor en Martijn ook allebei dol waren op het concept achter ROADs. We hopen dat we binnenkort nog meer geweldige ervaringen met je kunnen delen. Houd ondertussen onze spannende toevoegingen aan de new arrivals collectie in de gaten!

oktober 07, 2021