Één van onze favoriete dingen aan de herfst zijn de traditionele herfstkruiden. Er zijn twee melanges die voor ons typerend zijn voor de herfst. Allereerst hebben we de masala chai melange. De zoete, kruidige blend van kaneel, peper, kardemom, gember, kruidnagel en nootmuskaat is verzachtend en geruststellend: alles wat je verwacht van de herfst. Deze kruidenmelange doet je misschien denken aan de zogenaamde ‘pumpkin spice’ blend. Je kent deze mix van Starbuck’s best-selling herfstkoffie allertijden: de Pumpkin Spice Latte. Pumpkin spice is een mix van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Nog zo’n warme, herfstige aroma waar wij niet genoeg van kunnen krijgen. Als wij denken aan kruidige parfums die je kunt dragen in de herfst, dan bevat deze parfum minstens één van deze kruiden.

"de zogenaamde ‘pumpkin spice’ blend"

 Kruidige parfums kunnen heel erg verschillen, afhankelijk van de andere geurnoten die eraan toegevoegd worden. Van zoet tot aan fris… alles is mogelijk en het aanbod is enorm. Wij hebben de perfecte kruidige parfums voor de herfstdagen op een rijtje gezet.

Chai - Baruti

We kunnen er niet omheen. Chai van Baruti heeft alle ingrediënten voor -je raadt het al- een heerlijke kop chai thee. Wanneer je dit parfum draagt, kan je de herfst bijna proeven! In de topnoten zit de gehele masala chai kruidenmelange, dus het parfum opent warm en kruidig. In de hartnoten zitten zwarte thee, gestoomde melk en cacao verwerkt; klinkt dat niet zalig? Om het gourmand parfum net iets meer charme en karakter te geven, zijn de basisnoten vanille, musk en leer. Dit zacht oriëntaalse niche parfum geeft ons alle fall vibes waar we naar verlangen!

Moa’ - Mirko Buffini

Dit parfum is ook één van onze favoriete niche parfums voor in de herfst. Dit parfum behoort tot de soft floral geurfamilie en dus zou je er niet meteen van uit gaan dat hij in deze lijst thuis hoort. Toch heeft het parfum een heerlijk herfstig karakter. Dit komt door de kruidige topnoten van kaneel en nootmuskaat. De hartnoten zijn lavendel, jasmijn en lelietje-van-dalen. Deze mix van bloemen gaat onwijs goed samen met de warme kruiden en zorgen samen voor een rustgevend gevoel. De houtachtige basis van ceder- en sandelhout maakt hem helemaal af.

State of Mind - Secret of Succes

Net als de wispelturigheid van de temperaturen in de herfst, balanceert dit parfum tussen zowel warme als koude geurnoten. Dit parfum behoort tot de houtachtig oriëntaalse geurfamilie en heeft fruitige citrus sub-geurnoten, zoals grapefruit in de top. Deze frisse topnoot gaat in combinatie met kaneel en Japanse groene thee, ook wel sencha genoemd en deze brengt evenwicht. Rozemarijn wordt gecombineerd met Ylang Ylang in de hartnoten. De essentiële olie van deze oorspronkelijk Filipijnse bloem schenkt vertrouwen en geborgenheid en creëert een harmonische sfeer. De basisnoten zijn oudh, vanille en kardemom. De evenwichtige gelaagdheid maakt het een rustgevend herfst parfum die niet kon ontbreken in dit lijstje.

Welk van deze fall blend parfums zou jij toevoegen aan je parfumkalender?

november 22, 2019