Soms is het lastig om te weten welke parfums duurzaam zijn. Om de zoektocht naar duurzame parfums makkelijker te maken hebben we voor jou een overzicht gemaakt van onze dierproefvrije én vegan parfums. 

Dierproefvrij

Wat houdt een dierproefvrij (cruelty-free) parfum eigenlijk in? Heel simpel betekent het dat producten niet op dieren zijn getest. Niet voor de ingrediënten en niet voor het eindproduct. In Europa is het inmiddels verboden om op dieren te testen maar door de Chinese overheid wordt het nog steeds verplicht. Wat betekent dit? Wanneer een merk op de Chinese markt actief is kunnen ze hierdoor niet dierproef vrij zijn. 

De cruelty-free merken in het assortiment van Parfumado: Escentric Molecules, Abel, Miller Harris, Gallivant, Penhaligon's, Stella McCartney, Robert Piguet, SG79-STHLM, Rituals, Clean, Etat Libre D'Orange, Juliette Has A Gun, State of Mind, A.N Other, Histoires de Parfums

        

Molecule 01 - Escentric Molecules     

  

Tel Aviv - Gallivant

Benieuwd naar onze meest gekozen cruelty-free parfums? Bekijk dan onze cruelty-free collectie. 

Vegan parfums

Wanneer een parfum vegan is betekent dit dat er geen ingrediënten zijn gebruikt die afkomstig zijn van dieren én daarbij ook niet getest zijn op dieren. Je hebt ook vega cosmetica dit betekent dat er geen gebruik is gemaakt van ingrediënten afkomstig van dieren maar het is mogelijk dat er wel op dieren is getest.

De vegan merken in het assortiment van Parfumado:  Stella McCartney, Abel, Miller Harris, Gallivant, Rituals, Clean, Robert Piguet, Juliette Has A Gun, A.N Other

Mad Madame - Juliette Has A Gun

L'Air de Rien - Miller Harris

Benieuwd naar onze meest gekozen vegan parfums? Bekijk dan onze vegan collectie.

september 20, 2019