Wat de zomer volgens ons zo bijzonder maakt, zijn de heerlijke geuren die de natuur tijdens dit seizoen te bieden heeft. Volgroeide bomen vol met fel groene bladeren, bloeiende bloemen in allerlei kleuren, soorten en maten... Combineer deze prachtige elementen met een zacht, zomers briesje en hemelse geursensaties lachen je overal toe. Het is dan ook geen wonder dat veel zomerse parfums zijn gebaseerd op juist deze typerende geurnoten. Sommige geurnoten zijn niet alleen kenmerkend voor de zomer, maar ruiken ook het lekkerst tijdens het warme, zonnige weer. Wil jij graag weten welke geurnoten in de zomer het best tot hun recht komen? Wij hebben onze top 5 zomerse geurnoten voor jou geselecteerd!

Bergamot

Een bergamot is een kleine (niet-eetbare) citrusvrucht afkomstig uit Italië. Citrusvruchten zijn zeer geliefd in de zomer, vanwege hun frisse karakter. Bergamot in een parfum ruikt citrusachtig en scherp. Het is een elegante geurnoot met een mild kruidige ondertoon. Met haar complexe geur en nuances van fruit is deze geurnoot ideaal voor de zomer! Lees hier meer over bergamot. 

Parfum met bergamot

Extrait D'Atelier - Maître Jardinier

Calone

Deze aromatische, synthetisch stof voegt een maritieme noot toe aan parfums. Carone heeft iets weg van een "zeebries" met lichte bloemige boventonen. Het wordt sinds de jaren tachtig als parfum component gebruikt vanwege zijn waterige, frisse akkoorden.

Parfum met calone

Rituals - Fleurs De L'Himalaya

Jasmijn

Deze zacht geurende bloem wordt vanwege haar lieflijke, stralende en zomerse aroma veel gebruikt in de parfumerie. Jasmijn is een van de duurste parfum bestanddelen ter wereld. Daarom wordt vaak het synthetische variant hedione gebruikt. 

Parfum met jasmijn

Mancera - Wild Cherry

Kokos

Dankzij de geur van kokosnoot kun je elke dag van het jaar terugkeren naar de zomer. Toch ruikt deze exotische geur in de zomer het allerbest. De zoete en zachte geur doet denken aan zonnebrand, strand en cocktails. Deze geurnoot zorgt direct voor een goede stemming en een gevoel van ontspanning. 

Parfum met kokos

Fugazzi - In Love with the Cocos

Neroli

De geurnoot neroli is afkomstig van sinaasappelbloesem. Het olie uit de bloesems van zoete of bittere sinaasappelbomen wordt gedestilleerd en heeft een zowel fruitig als bloemig karakter. De Italiaanse term voor Neroli is 'zagara'. 

Parfum met neroli

Miller et Bertaux - Spiritus / Land #2

mei 11, 2021