Hero image skin

Blog

Deze natuurlijke niche parfums móét je proberen!

We willen allemaal steeds milieubewuster leven en dat zie je niet alleen terug in ons eetgedrag. Je bent tegenwoordig namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je sprayt! Steeds meer parfumhuizen kiezen daarom voor verantwoorde en schone ingrediënten. Het zijn vaak de kleinschalige niche merken die zich verdiepen in natuurlijke parfums. Naast het feit dat deze natuurlijke parfums waanzinnig lekker ruiken, zijn ze ook nog eens veel beter voor jouw gezondheid én de natuur. Ze bevatten namelijk geen synthetische of giftige stoffen en de parfumingrediënten zijn vaak duurzaam en biologisch.


Het verschil tussen synthetische en natuurlijke parfums

De natuur biedt een rijkdom aan geuren. Daarom worden er in natuurlijke parfums alleen maar ingrediënten gebruikt van 100% natuurlijke oorsprong. In synthetische parfums wordt vaak gekozen voor een synthetische variant, omdat dit goedkoper of makkelijker te verkrijgen is. In natuurlijke parfums zal je geen synthetische variant tegenkomen. Daarnaast bestaan synthetische parfums uit geurstoffen die worden opgelost in een oplosmiddel, zoals bijvoorbeeld alchohol. Ook worden er fixatiemiddelen, die zorgen dat geurstoffen minder snel verdampen, en kleurstoffen toegevoegd. Deze chemische stoffen kunnen huidirritaties, hoofdpijn en vlekken op kleding veroorzaken. Natuurlijke parfums bevatten geen chemische stoffen.


Waarom kiezen voor natuurlijk?

Als jij het belangrijk vindt dat jouw parfum géén synthetische of chemische ingrediënten bevat of wanneer je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, dan kun je het beste kiezen voor een natuurlijk parfum. Ook wanneer je last hebt van migraine kunnen natuurlijke parfums dé oplossing zijn om alsnog parfum te dragen. Het kan ook zijn dat je het milieu belangrijk vindt en dus graag een duurzaam, biologisch en niet chemisch parfum wil. Of misschien nog wel het allerbelangrijkste: je zoekt een geweldig ruikend parfum.
In al deze gevallen raden wij je aan om eens een kijkje te nemen tussen ons ruime assortiment van natuurlijke parfums!

image


Onze natuurlijke parfums

Wij zijn heel trots op ons brede aanbod van natuurlijke parfums. Wij willen iedereen graag bewust maken van de vele voordelen van natuurlijke parfums. Een aantal parfumhuizen die natuurlijke parfums maken zijn: Miller HarrisGallivant, AbelCleanA.N Other en sinds kort ook Bon Parfumeur. Ga naar alle parfums en gebruik de filter 'natuurlijk' voor een snel overzicht van ons natuurlijke assortiment. 

Probeer eens...

Vrouwelijk


Mannelijk


Unisex