Wanneer de zomerzon langzaam maar zeker plaats maakt voor koelere herfst temperaturen en de bomen hun groene bladeren inruilen voor prachtige herfstkleuren, wordt het tijd voor verwarmende herfstparfums. Het najaar brengt volle, prikkelende geuren met zich mee van gevallen bladeren en een rokerig haardvuur. Verwissel je frisse parfum voor de warme zomerdagen voor een meer uitgesproken herfstparfum, dat een fantastische aanvulling vormt op je kasjmiersjaal of warme trui. De herfst doet ons verlangen naar warme, omhullende parfums en vooral houtachtige composities passen prachtig bij de herfstachtige sfeer. Geurnoten die passen bij de herfst zijn warm en vol, met krachtige kruiden en zoete bloemen. Denk aan prettige tonen van hout, verwarmende vanille of iets scherps en kruidigs. Dit zijn onze top 5 geurnoten die passen bij de herfst.

Kaneel

Deze specerij is misschien wel de meest typerende geur voor de herfst. Kaneel als geurnoot in een parfum ruikt warm, vol en kruidig; wellicht een tikkeltje zoet om de scherpheid te balanceren. De geur van kaneel zou je ook kunnen omschrijven als licht fruitig, peperachtig of vanille. De geurnoot doet denken aan een vers gebakken appeltaart, een warme kop chai thee... Geborgenheid en comfort voor koude winterdagen.

Probeer eens...

Maya Nije - Nordic Cedar

Cederhout

Een houtsoort mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Ons favoriete houtsoort voor de herfst is cederhout, verwant aan dennen en sparren. Cederhout wordt vaak gebruikt als geurnoot in parfums vanwege zijn karakteristieke houtachtige karakter en veelzijdigheid. Het geeft parfums een zachte, droge, warme, sensuele ondertoon. Denk aan een nat bos na een herfstige regenbui.

Probeer eens...

Rituals - Oasis Verte

Eikenmos

Nog zo'n prachtige geurnoot die een herfstig groen bos weerspiegelt. Eikenmos is het mos dat groeit op eikenbomen. De geurnoot behoort tot de chypre en fougere geurfamilies en ruikt mossig, aards en bossig. Eikenmos als geurnoot geeft parfums een diep donkergroen en langaanhoudend karakter. Voor de liefhebbers van natuur, aardse elementen en een schoon, natuurlijk parfum.

Probeer eens...

MADE in PIGALLE - Gaspard No. 7

Muskus

Muskus als geurnoot ruikt sensueel en dierlijk. De geur is heel natuurlijk en doet denken aan een warme, verzorgde, intieme huid. De geur kan ook omschreven worden als smeuïg, crèmig en zijdezacht. Het biedt warmte en een vertrouwd gevoel, prettig voor de herfst. Muskus wordt vaak gebruikt als basisnoot voor parfums, omdat de geur langaanhoudend is en het beste ontwikkeld op de huid zelf.

Probeer eens...

Ulrich Lang New York - Lethe

Tabak

De bladeren van de tabaksplant worden vaak als geurnoot gebruikt om een parfum een warme, diepe geur te geven. De tabaksplant heeft een aromatisch, licht rokerig en een zoetig karakter. Parfums met tabak zijn elegante geuren met een spannend, zwoel randje. Intiem en vurig, net zoals een avond bij de open haard op een herfstige dag.

Probeer eens...

Ineke - Fields Notes from Paris

augustus 06, 2021