Lavendel is weer helemaal terug van weggeweest! Omdat de essentie van deze kleine violette bloem veelzijdiger is dan die van de meer exotische bloem, is het ingredient terug te vinden in uiteenlopende geuren. Naast dat lavendel heerlijk ruikt zorgt het ook voor rust en kalmte, waardoor het een erg geliefd parfumingrediënt is. We hebben de beste geuren met dit natuurlijke aroma voor je uitgezocht die je als lavendel-liefhebber zeker eens moet proberen! 

Penhaligon’s – Lavandula
Zoals de naam al doet vermoeden is lavendel een belangrijke geurnoot in deze feminine creatie van Penhaligon’s. Het parfum opent met de sterk aanwezige geur van lavendel, maar wordt al snel vermengd met kaneel, basilicum en zwarte peper. Het is een rijke en complexe mix van kruiden, specerijen, vanille en hout - met een vleugje zoetheid. Dit alles maakt het rustgevend, zacht en goed uitgebalanceerd!

Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme
Dit mannenparfum van Yves Saint Laurent opent met kardemom, waarna de geur van lavendel je tegemoetkomt komt zweven; een mooie combinatie! De geur wordt licht zoet en houtachtig wanneer het opdroogt, wat een frisse en sensuele indruk achterlaat. La Nuit de L’Homme is ongekend populair, makkelijk draagbaar en ook zeer geliefd bij vrouwen… Mannen: pay attention!

Guerlain – Mon Guerlain
Lavendel is in Mon Guerlain de krachtige tegenhanger van de sensuele en warme vanille. Enkele minuten nadat de parfum op de huid zit, ontwikkelt de lavendel zich, die niet te scherp is door de combinatie met vanille en jasmijn. Uiteindelijk blijft er een sensuele basis over, die de frisheid heeft door de lavendel. We zijn helemaal weg van deze mooie creatie!  

Parfumeur Thierry Wasser op de velden waar lavendel wordt geoogst voor 'Mon Guerlain'

Mancera – Lemon Line
Lemon Line is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en legt de essentie van de zomer vast. De stimulerende, sensuele kracht van citrus bewijst hier dat eenvoud ongelooflijk sexy kan zijn. Lavendel is in dit parfum zeker niet overheersend, maar wordt gebruikt om de citrusgeur behendig in balans te brengen. Dit bijzondere parfum laat je luxueus en uniek voelen!

Ben je gek op de geur van lavendel en heb je de parfums nog niet geprobeerd? Voeg ze dan snel toe aan je parfumkalender en laat je verrassen door de mooie, veelzijdige creaties!

April 04, 2018