Parfumhuis Room 1015 combineert nostalgie, Rock n' Roll en parfum. Geïnspireerd door het verhaal van een van de meest afgeranselde hotelkamers in de geschiedenis van Rock n' Roll-muziek, creëert Room 1015 parfums die doen denken aan een tijdperk van absolute vrijheid: de jaren 70 in California. 

Room 1015

Achter de naam Room 1015 schuilt het verhaal over een bijzondere hotelkamer in Riot House. De jaren 70 waren een waanzinnig tijdperk voor tourende rockgroepen. Los Angeles was een onvermijdelijke tussenstop. Tussen de concerten door, verbleven de rockgroepen in zogenaamde Holiday-Inns. Het gerucht gaat dat deze hotelkamers een destructieve reputatie hadden. Wanneer je wilde dieren in een kooi stopt, is het geen verrassing als het uit de hand loopt. Ze zijn tenslotte geboren om wild te zijn. Zo werd hotelkamer 1015 in Riot House bekend doordat Keith Richards, destijds de saxofonist van de Rolling Stones, een tv 10 verdiepingen naar beneden gooide vanuit zijn raam.

Dr. Mike

Oprichter van Room 1015 Michael Partouche, ook bekend als Dr. Mike, was ooit apotheker. Deze baan was een gevangenisstraf van eeuwige verveling voor iemand met zwart haar, tatoeages en een rebelse uitstraling. De gitaar was zijn redding. Hij stortte zich met hart en ziel op de hypnotiserende ritmes en doordringende melodieën van psychedelische rock. Dr. Mike verhuisde naar Londen, nu als rocker van beroep. Hier leerde hij de kneepjes van het vak op tournee en op het podium. Na vijf jaar besloot hij terug te verhuizen naar Frankrijk om zijn twee passies op zijn eigen manier te verenigen.

"Listen to your fragrance and smell the true power of music"

De parfums van Room 1015 zijn de perfecte combinatie van nostalgische geuren en Rock n' Roll muziek. Oprichter Dr. Mike componeert volumineuze rocknummers die de geurige noten en het verhaal achter elk van zijn parfums beschrijven. Van San Francisco tot Las Vegas, van Hollywood tot Venice Beach. De Californische hitte verwelkt de palmbomen en verbrandt de rubberen banden. De aanhoudende lucht van zweet, leer, bont, alcohol en een verbrand patchouliblad hangt nog in de lucht.

De parfums van Room 1015

Room 1015 - Ten Fifteen

Parfumeur van Ten Fifteen, Jérôme Epinette, probeerde zich voor te stellen hoe een hotelkamer van een tourende rockgroep rook. Een hotelkamer waar activiteiten plaatsvonden die god verboden heeft... Verwacht een mix van verbrand sandelhout met frisse tonen van mandarijn en violet.

Room 1015 - Electric Wood

Electric wood is geïnspireerd door de strakke snaren van de gitaar, gelakt hout en broeierige uitgaansavonden. Houtachtige akkoorden van ambroxan, cederhout en eikenhout, aangevuld met poederige iris en stoffige nootmuskaat.

Room 1015 - Sweet Leaf

Sweet Leaf is de nieuwste aanvulling op de collectie van Room 1015. “Historisch gezien werd cannabis gebruikt om spirituele ervaringen op te wekken. Het is dat deel van de tegencultuurbeweging uit de jaren 60 dat zich heeft ontwikkeld tot een eigen taal, kunst, literatuur en muziek. Om het bot te zeggen, de geur SWEET LEAF zal je hoog doen vliegen.” - Dr. Mike

Ontdek hier de gehele collectie van Room 1015

november 16, 2021