De parfumcollectie van Histoires de Parfums is als een olfactorische bibliotheek die verhalen vertelt over beroemde personages, mythische jaren, gedichten en muziek. In deze collectie kun je buitengewone personages ontmoeten, de meest exquisite ingrediënten in de wereld van de parfumerie ontdekken en genieten van poëzie uit zowel het Oosten als het Westen. Gerald Ghislain richtte Histoires de Parfums op in 2000 en creëerde een verzameling zeldzame en delicate parfums: deze parfums zijn net zoals hij rijk aan temperament en oh zo romantisch! Maak kennis met parfums die je kunt lezen op je huid.

De parfumbibliotheek van Gérald Ghislain

Beeld je eens in dat je in een grote bibliotheek staat met enorme boekenkasten die tot het plafond reiken. Overal waar je kijkt staan boeken, ieder met een eigen indrukwekkende verhaallijn en unieke karakters. Dramatische romans, onheilspellende thrillers, historische literatuur, spannende mythes, romantische gedichten... Stel je nu eens voor dat je al deze boeken kon ruiken, als een olfactorische bibliotheek die de verhalen, herinneringen, personages en emoties vertaalt naar parfums. Dat is precies de unieke ervaring die parfumhuis Histoires de Parfums met zich meebrengt. Met deze parfumbibliotheek wilde oprichter Gerald Ghislain verhalen creëeren door middel van geur, net zoals boeken met emoties worden geschreven.

"My perfumes have never been about a quest for the most beautiful scent,
but always for the most beautiful emotion."

- Gérald Ghislain

Wanneer hij zijn parfums creëert, herontdekt Gérald de klassieke geurfamilies door onverwachte geurcomponenten toe te voegen. Door de traditionele Franse knowhow van parfum opnieuw uit te vinden, zijn alle parfums van Histoires de Parfums origineel en verrassend. 

De parfums van Histoires de Parfums

Histoires de Parfums - 1828

Mythische persoonlijkheden van lang geleden zijn weer tot leven gebracht in de 'Characters' collectie. Denk aan George Sand, Casanova en Mona Lisa... Gérald heeft parfums gecreëerd die aan elk van hen herinnert en die samen een galerij van personages in full colour creëren. 1828 vertelt het verhaal van Jules Verne. Hij werd geboren aan het begin van de eeuw van ontdekking. De nabije oceaan bracht hem ver weg en inspireerde hem tot het schrijven van buitengewone avonturenromans. Dit parfum ruikt als een zeebriesje over een wilde heide, als een schatkist gemaakt van kostbaar hout en gevuld met specerijen uit verre landen, opgeborgen op een boot die op onbekende zeeën vaart.

Histoires de Parfums - 1969

In iedere bibliotheek kan je een plank met tijdloze klassiekers vinden die je keer op keer kunt lezen. Zo vind je in de parfumbibliotheek van Histoires de Parfums verslavende geurbelevingen die je keer op keer kan dragen. De parfums in de 'Timeless classics' collectie zijn de go-to-keuzes voor diegenen die verlangen naar een verslavend parfum. 1969, een erotisch jaar... dit parfum vertegenwoordigt de seksuele revolutie en roept een intense sensualiteit op, geaccentueerd door witte musk en intense chocolade, verwarmd met specerijen zoals kardemom en kruidnagel.

Histoires de Parfums - This is not a blue bottle 1 / .1

'This is not a blue bottle' ontleent zijn naam aan The Treachery of Images, een beroemd werk uit de jaren 1920 van de Belgische surrealistische schilder René Magritte. Het schilderij toont de afbeelding van een pijp boven een verklaring die luidt, vertaald uit het Frans, als "Dit is geen pijp". This is not a blue bottle 1 / .1 is een abstract parfum gemaakt van een onweerstaanbare Aldehyde en bittere sinaasappel. 

Ontdek hier de gehele collectie van Histoires de Parfums

oktober 07, 2021