Atelier Oblique is een in Berlijn gevestigd niche parfumhuis, opgericht door Mario Lombardo in 2016. Het merk laat zich leiden door de onzichtbare taal van geuren, tijdloos design en het ambacht van parfumerie. Atelier Oblique is diepgeworteld in het hier en nu, maar heeft toch een klassiek hart. Dit maakt het parfumhuis de perfecte verbintenis tussen klassieke en moderne parfumerie, met af en toe een uitstapje naar het onbekende. Je zou de parfums van Atelier Oblique kunnen omschrijven als een olfactorische ervaring waar poëzie en Bauhaus samenkomen.

Geschiedenis

Oprichter Mario Lombardo was opzoek naar nieuwe manieren van expressie. Hij creëerde Atelier Olbique om zijn levensreis en herinneringen als geurnoten te bewaren. De naam Oblique is ontleend aan de Franse typografische uitdrukking voor cursief. Dit is een knipoog naar Lombardo’s passie voor design. Hij lanceerde een geurkaarsencollectie die het alfabet volgt, om elke letter een olfactorisch hart te geven. Vanaf dit startpunt groeide het merk uit naar een ambachtelijk parfumhuis met een kenmerkende uitstraling. Modern Duits design wordt gekoppeld aan de poëtische en eersteklas Franse parfumkunst.

Filosofie

Vakmanschap, hoogwaardige geurnoten en uitmuntend design. Atelier Oblique componeert niet alleen haar geuren in Frankrijk, maar produceert ook alle collecties in Duitsland. De unisex Eau de Parfums worden volgens een pure ‘parfumistische’ benadering gecreëerd: een top, midden en hart. Deze unieke composities, kleinschalige productie en opmerkelijke verpakkingen vormen de basis van Atelier Oblique.

Oprichter

Als een van de meest gerenommeerde Duitse ontwerpers van onze tijd heeft Mario Lombardo jarenlang de nationale en internationale designscene beïnvloed. Zijn werk wordt als grensverleggend beschouwd, getuigt van maatschappelijke relevantie en is bekroond met talrijke nationale en internationale onderscheidingen en een monografie. Zijn werk heeft altijd op speelse wijze stilistische grenzen overwonnen en durft een evenwichtsoefening uit te voeren tussen verschillende schijnbaar niet op elkaar afgestemde disciplines, waarbij hij nieuwe contexten creëert in taal, ruimte, esthetiek en materialen.

Ontdek hier de collectie van Atelier Oblique

juli 06, 2021