Niche parfumhuis Abel werd opgericht in Amsterdam door Frances Schoemack in 2011. Al bijna een decennium is Abel op zoek om 's werelds beste 100% natuurlijke parfum te creëren zonder compromissen te sluiten betreft ethiek of esthetiek. Het parfumhuis inspireert tot positieve verandering. Opgericht in Amsterdam en nu gevestigd in Wellington, Nieuw-Zeeland, maar de zeer geliefde collectie is inmiddels te vinden in een doordachte selectie van de beste winkels over de hele wereld.

Geschiedenis

In 2011, Amsterdam, was Abel’s oprichter en voormalig wijnmaker Frances Shoemack op zoek naar een natuurlijk parfum. Toen hij daar niet in slaagde, werd kort daarna het idee voor Abel geboren. Mede Nieuw-Zeelander, meesterparfumeur Isaac Sinclair werd Shoemacks' eerste bondgenoot in de zoektocht om een industrie te ontwrichten die niet geloofde dat natuurlijke parfums chic, modern of 's werelds beste parfum konden zijn. Abels missie is weliswaar standvastig gebleven, maar ook gegroeid. Ze zijn niet langer tevreden met het maken van 's werelds beste natuurlijke parfum, maar zijn gedreven om een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de gemeenschap.

Filosofie

Abel is de ultieme samenkomst van kunst, ethiek en natuurwetenschappen. De meesterparfumeur Isaac Sinclair gebruikt de nieuwste natuurlijke geurnoten. Het team innoveert meedogenloos met geurontwikkeling, verpakking en processen om de industrienormen uit te dagen. Abel wil biologisch afbreekbare, milieuvriendelijke parfumalternatieven bieden voor milieubewuste stedelingen over de hele wereld. Transparantie vormt de kern van wie ze zijn. Abel vindt dat je net zoveel recht hebt om te weten welke geurnoten in je parfum zitten en waar ze vandaan komen als in je eten. Ze willen de parfumindustrie uitdagen om die transparantie te vergroten.

Ethiek

Abel gelooft dat wij de generatie bedrijven en consumenten zijn die de macht hebben om de rollen in de wereldwijde klimaatcrisis om te draaien. Daarom zijn alle parfums van dit parfumhuis 100% natuurlijk, vegan en cruelty-free en worden zoveel mogelijk geurnoten biologisch en fairtrade ingekocht.

Ontdek hier de collectie van Abel

juli 06, 2021