Wandel je heerlijk rustig door de stad, word je ineens bevangen door een walm parfum. Heerlijk toch? Not! Deze ken je ook: denk je het perfecte parfum gevonden te hebben, blijkt ‘ie na een paar uur helemaal niks voor jou. Hieronder 8 fouten die iedereen maakt met parfum. Dus, geen zorgen, we got your back.

Waar spuit je die geur toch?

Een discussie waar wij niet uitgesproken over raken. Parfum blijf je het langste ruiken op een schone en gehydrateerde huid. Dus smeer je na het douchen in je met je lievelingslotion en spuit daarna wat in je hals en op je polsen en borst. Wil je dat je parfum echt lang bij je blijft? Spuit dan een beetje in je haar of op je kleding.

Moderation is key!

Ga niet meteen he-le-maal los met sprayen. Niemand wordt er blij van als jij bekend staat als de wandelende parfumfles. Doe het rustig, bijvoorbeeld 3x, en mocht het gedurende de dag een beetje vervliegen, spuit dan nog een keertje bij.

Wrijven? Stop it.

Waar leerden we deze move in vredesnaam? Wrijven zorgt ervoor dat de topmoleculen er veel sneller vandoor gaan. Mocht je deze beweging echt niet uit je routine krijgen, dep dan zachtjes twee keer.

Dat geurtje ruikt vast net zo lekker bij jou.

Want iemand die je kent kocht hem en hij ruikt 'oh zo lekker'! Dan vast ook wel bij jou? Deze fout hebben we allemaal wel eens gemaakt. Bij iedereen ruikt een geurtje weer anders en er is maar één manier om daar achter te komen: testen.

Store it safe.

Dus niet in de volle zon tijdens die lekkere zomer en ook niet in de ijskast, beide kunnen de harmonie van je parfum in gevaar brengen. Zet je parfum dus op een droge en koele plek, in je kledingkast bijvoorbeeld.

Jij verandert, je geur verandert.

Blijf jezelf verrassen en probeer eens wat nieuws. Dat ene geurtje wat jouw ultieme lievelings was op je zeventiende heb je nu toch ook niet meer?

Even wachten.

Wacht heel even met ruiken als je een nieuw parfum gaat kiezen. Het duurt ongeveer dertig seconden om de alcohol te laten verdampen en de échte geur te kunnen ruiken.

Oneindige geur.

Je verwacht toch niet dat je parfum die je ’s ochtends opspoot tot ’s avonds hetzelfde ruikt? Gemiddeld houdt een eau de parfum tot 6 uur aan. Neem onze parfum flacon dus lekker mee in je tas zodat je rond de middag even bij kunt sprayen.

Benieuwd naar ons enorme aanbod aan geuren? Kijk snel hier voor jouw lievelingsparfums.

juni 09, 2017