Als parfumkenner weet je vast dat parfum is bedoeld voor op de huid. De geurmoleculen ontwikkelen zich door de warmte en zuurtegraad van de huid, waardoor het parfum bij iedereen een unieke geur afgeeft. Maar wist je dat er veel meer inspirerende doeleinden zijn voor je parfum dan jezelf lekker te laten ruiken? Het is namelijk niet zo dat parfum niet lekker ruikt wanneer het niet op een huid wordt gesprayd. Ondanks dat parfum in de markt wordt gezet als cosmeticaproduct, zijn er veel meer tips en tricks om het meeste eruit te halen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel manieren om parfum in huis te gebruiken. Zo kan je jouw signature scent omtoveren tot een nieuwe huisgeur. Dus, vindt je jouw nieuwe parfum zo lekker dat je die heerlijke geur overal wil ruiken? Probeer dan eens onze favoriete tips om parfum in huis te gebruiken!

1. In je kledingkast

Als je parfumflesje (bijna) leeg is, kan je de flacon eventueel zonder verstuiver in je kledingkast zetten. De geur van je parfum zal zo op een subtiele manier in je kleding trekken. Daarnaast wordt je iedere keer als je je kast openmaakt verrast met een heerlijke geur! Een goede mood booster om een vroege ochtend net wat minder moeilijk te maken.

2. Als huisgeur

De geur van je huis is minstens zo belangrijk als hoe je huis eruit ziet. Het bepaalt een groot deel van je stemming wanneer je thuis bent. Daarnaast wil je gasten graag verwelkomen in een huis dat lekker ruikt. Spray een beetje parfum in het rond om je huis een opfrisser te geven.

3. In bad

Dit ritueel stamt af van de Egyptische oudheid. Koningin Nefertiti was zo'n grote parfumliefhebber dat ze zichzelf altijd baadde in een geparfumeerd bad. Giet een scheutje parfum naar keuze in het badwater en geniet van een aromatisch bad! Gebruik een natuurlijk parfum op oliebasis voor het beste effect. Ideaal voor een date night én een me-night.

4. In de stofzuiger

Wil jij op een snelle en effectieve manier een lekkere geur door je huis verspreiden? Parfumeer een watten schijfje met parfum en zuig deze op met de stofzuiger voordat je het huis stofzuigt. Perfect wanneer je last-minute bezoek over de vloer krijgt. (Let op: spuit nooit parfum rechtstreeks in/op een stofzuiger!)

5. Op je meubels

Parfum werkt het best wanneer de geurmoleculen zich kunnen vastkleven aan een stof of materiaal. Spray daarom een beetje parfum op alle stoffen meubels, beddengoed, gordijnen, etc. in je huis. Dit is de meest effectieve manier om een parfum langdurig te ruiken in huis.

Onze favoriete huisgeuren

Probeer eens...

Les Fleur - Maya Nije

Clean - Fresh Laundry

Parfums CIRO - Le Chypre Du Nil

augustus 06, 2021