Gelukkig nieuwjaar namens Parfumado! We willen iedereen een gelukkig 2020 toewensen met vooral veel nieuwe parfums om te proberen. Een nieuw jaar betekent een nieuw begin, een frisse start. Dit is het perfecte moment om na te denken over nieuwe dingen die je graag wilt proberen, zien en (natuurlijk) ruiken dit jaar. Wij hebben 5 goede parfum voornemens voor jou in 2020!

1. Probeer iets nieuws

Wij kennen maar weinig mensen die geen vooroordelen hebben over wat voor parfum bij hen past en welke ingrediënten ze meestal vermijden. Zelfs wij kunnen er schuldig aan zijn! Maar eigenlijk is het heel saai om vast te houden aan bekende parfums, omdat je ‘weet’ wat wel of niet bij je past. Smaak verandert voortdurend. Hoe meer we aan bepaalde geuren gewend raken, hoe meer onze smaakpapillen zich uitbreiden, hoe groter de kans dat je een parfum lekker vindt, waarvan je dacht dat het niks voor jou zou zijn.
In 2020 dagen we je uit om geurnoten, parfums en parfumhuizen te zoeken op onze website waarvan je denkt dat je ze niet leuk of lekker vindt en ze gewoon (opnieuw of voor de eerste keer) te proberen met een nieuwe neus en een open houding.

2. Verander & experimenteer

We weten dat sommigen van jullie nog steeds niet zeker weten hoe ze zich voelen bij layering, maar wat heb je eigenlijk te verliezen? Stel, een cologne waar je van houdt, staat daar maar te verstoffen tijdens de wintermaanden. Combineer het eens met een diepere parfum om wat veranderingen op gang te brengen en frisheid aan je geurende gewoontes te brengen. Lees hier ons artikel over layering.
En onthoud: parfum is geen tatoeage - als je het niet lekker vindt ruiken, kun je het er altijd afwassen!

 

3. Houd een parfum dagboek bij

Het is heel leuk om elke dag je gedachten over een nieuw parfum op te schrijven - vooral als je je gevoelens op verschillende momenten in het jaar opmerkt over hetzelfde parfum. Het is verbazingwekkend hoe het weer, je stemming en zelfs wat we hebben gegeten de manier waarop we denken dat iets ruikt, kan veranderen! Al noteer je slechts een paar woorden over een nieuw iets dat je geroken hebt (parfum, kookingrediënt, handcrème, bloemen, douchegel... alles!) Het maakt je geest en je neus met elkaar verbonden. Probeer het en ervaar.

4. Deel je parfum ervaringen

Hoe leuk is het om iets waar je enthousiast over bent te delen met je familie en vrienden? Neem bijvoorbeeld een bijzonder niche parfum: je hebt nog nooit zoiets geroken en bent positief verrast door de geursensatie. Een optie is natuurlijk om het voor jezelf te houden, zodat er ‘niemand’ anders zal ruiken zoals jij. Maar geloof ons: het is zoveel leuker om hier met anderen van te genieten! Ruil met vrienden van parfum en mocht je een grote parfumcollectie hebben, geef eens een parfum uit je eigen voorraad cadeau. Sharing is caring.

5. Get social met Parfumado

Het internet is natuurlijk iets geweldigs (tja, we maken er nu gebruik van.) Natuurlijk is het belangrijk om af en toe eens achter je scherm vandaan te komen en écht met mensen te communiceren. Maar het internet biedt zoveel unieke kansen en Parfumado maakt daar graag gebruik van. Er is niets als het ontdekken van een groep mensen die net zoveel passie heeft voor parfum als ons en realiseren dat we niet de enige zijn. That’s the power of internet! Als je je aansluit bij Parfumado, beloven we je een jaar vol met geurige kansen…
- Volg Parfumado op Instagram
- Word lid van onze Facebook Community
- Abonneer je op ons YouTube-kanaal
- Vraag parfumadvies aan onze experts (e-mail: parfumadvies@parfumado.com)

Welke van deze heb je al geprobeerd, en waar kijk je het meest naar uit in 2020?

januari 02, 2020