Hero image skin

Blog

Brand interview: Room 1015

Room 1015

Maak kennis met Room 1015, een parfumhuis waar muziek en parfum samenkomen! Dit vernieuwende merk is opgericht door Michael Partouche: ex-apotheker, muzikant, storyteller & parfumcreëerder. Hij componeert volumineuze nummers die de geurige noten en het verhaal achter elk van zijn parfums beschrijven. Room 1015 is gebaseerd op rebelious Los Angeles in de jaren ‘70.

In dit exclusieve interview voor Parfumado met oprichter Michael Partouche, ook wel "Dr. Mike" genoemd, kom je alles te weten over dit bijzondere parfumhuis.


Waar staat het merk Room 1015 voor?

"Room 1015 staat voor muziek & geuren met een R'n'R-esthetiek."


Waar komt je passie voor parfum vandaan?

"Ik ben ooit apotheker geweest, dus scheikunde was altijd mijn ding. Maar ik ben ook een muzikant en parfum bevindt zich op het kruispunt van deze 2 werelden, muziek en wetenschap, waar alles tegen is. Het lijkt erop dat ik mijn creativiteit moet uitdrukken door middel van noten, of dit nu muzieknoten of geurnoten zijn."


Hoe ziet het ontwikkelproces voor ieder parfum eruit?

"Ik ben geen marketingman. Ik creëer nooit eerst een parfum om er vervolgens een verhaal bij te vinden. Dat zal echt nooit gebeuren. Het verhaal moet de ingrediënten van het parfum bepalen en niet andersom.

Zo ruikt onze geur ATRAMENTAL, geïnspireerd door de esthetische tatoeages, naar bloed, verbrand leer en inkt. Het parfum is daadwerkelijk een verhaal: sluit je ogen, ruik en het zal je ergens naartoe brengen.

Het proces begint altijd met een moodboard. Ik schrijf allereerst een verhaal over een inspirerend thema en bespreek het vervolgens met de parfumeurs van Room 1015 (Jérôme Epinette, Anne Sophie Behaghel, Amélie Bourgeois en sinds kort ook Serge De Oliveira). Zodra het parfum klaar is, schrijven we een nummer voor geïnspireerd op de geur samen met artiest Pat Dam Smyth. Hij was de orgelspeler was in mijn band tijdens mijn muziekjaren in Londen. Het nummer beschrijft de geur en dit proces noemen we: "Listen To Your Fragrance."


Wat is jouw persoonlijke connectie met muziek?

"Muziek speelt een rol in mijn leven sinds mijn elfde, toen ik begon met gitaarspelen.

Voor zover ik me herinner, wilde ik altijd al van muziek leven. Maar dan begint het echte leven en moet je ineens studeren en een baan zoeken.

Dus dat is wat ik deed. Ik haalde een diploma als dokter in de farmacie (f*ck, dat heb ik gewoon gedaan!) Ik werkte part-time, omdat ik nog altijd veel aan muziek deed. Ik had een band genaamd Rodeo Massacre. We deden het redelijk goed, dus ik besloot mijn baan op te zeggen en verhuisde naar Londen om mijn dromen waar te maken."

"Met de band hebben we 5 geweldige jaren doorgebracht: reizen, muziekspelen, opnemen... We ontmoetten de meest inspirerende mensen en maakten onze dromen waar met weinig geld, maar een droom, dat was het zeker! Toen de band stopte, heb ik ROOM 1015 opgericht."


Een dag bij ROOM 1015 ziet er als volgt uit...

"Ik werk vanuit huis. Mijn Sonos-luidspreker staat altijd aan met Spotify, 's ochtends vroeg tot' s avonds laat (ik luister momenteel naar Ozzy Osbourne). Voor mijn bureau hangt een foto van Angus Young (AC / DC) en nog een van Joe Strummer (THE BOTSEN). Op mijn bureau staan parfums en een bloemenboeket (Lys op dit moment), dicht bij mij, mijn 'bouledogue' (bulldog) Belle. Overdag moeten mijn handen wat gitaar kunnen spelen, dus ik pak hem zo nu en dan op en speel een beetje. Soms slechts 5 minuten om een ​​pauze te nemen tussen mijn dagelijkse routine door die bestaat uit factureren, Instagram, moodboards maken, toekomstplannen omschrijven en andere projecten. Ik vind het moeilijk om te stoppen met werken, want ik hou echt van mijn werk."


Wat vind je het leukste aan je job?

"De vrijheid die creativiteit met zich meebrengt."

image


Ontdekt de parfums van ROOM 101

Cherry Punk

Cherry Punk is geïnspireerd op Punk mode. Krachtig als jeugd rebel, maar nog steeds lief en romantisch - het idealisme van de adolescentie verpakt in een zwaar leren jack. Fruitige geurnoten van zoete kersen gemixt met leder accenten.

Hero image skin

Cherry PunkRoom 1015


Ten Fifteen

Ten Fifteen is een houtachtig unisex parfum. Het is een eerbetoon aan het Rock 'N Roll tijdperk van de jaren zeventig. Verwacht een mix van verbrand sandelhout met frisse tonen van mandarijn en violet - de perfecte match voor een rebelse 'touch'


Holly Rose

Holly Rose van Room 1015 is een houtachtig parfum voor mannen en vrouwen met accenten van leder en rozen. Holly Rose is bloemig en romantisch.