Hero image skin

Blog

Brand interview: Bon Parfumeur

Parfumhuis Bon Parfumeur is ontstaan uit de wens om de prachtige parfumerie van weleer en de artistieke parfumerie op een resoluut eigentijdse en creatieve manier nieuw leven in te blazen. Tegenwoordig biedt Bon Parfumeur een assortiment van 27 Eau de Parfums aan, gemaakt door elf getalenteerde Franse parfumeurs. In dit blog lees je wat Bon Parfumeur zo'n fantastisch parfumhuis maakt!

Ludovic Bonneton is de oprichter van Bon Parfumeur. Het parfumhuis is opgericht in 2016 en droeg in het begin de naam “Bonneton” naar de achternaam van Ludovic. Later werd dit Bon Parfumeur en het merk draagt nog de eerste drie letters van de naam van de oprichter. Het is een persoonlijk, innovatief en uniek merk. Op het ritme van zijn duizend-en-één ideeën, ondersteund door een zeer fijn team, geeft de oprichter van Bon Parfumeur leven aan zijn verlangens.

De fles wordt geproduceerd door Pochet du Courval, een historisch en bekend frans glaswerk gevestigd in Normandië. Voor de verpakkingen wordt er gebruik gemaakt van vezels van gerecycled karton of afkomstig van gecontroleerde bossen.
Elk ingrediënt wordt zorgvuldig doorgelicht tegen de strengste normen voor gezondheid en veiligheid. Het is gebaseerd op de beste natuurlijke ingrediënten in plaats van synthetische wanneer mogelijk. Bon Parfumeur is veganistisch en cruelty free. Wij geloven in transparantie als het komt om elk ingrediënt te onthullen aan onze klanten.

Het is traditionele parfumerie, gemaakt in Frankrijk met uitzonderlijke ingrediënten. Een kunstzinnige en chaotische vorm van parfumerie, waar iedereen vrij is om zijn geuren te testen, mixen of verzamelen. Bon Parfumeur biedt een assortiment van 27 eau de parfums aan van unieke, unisex geuren die dankzij de Mix & Match met elkaar gecombineerd kunnen worden.
BON PARFUMEUR verdeeld zijn assortiment in 10 geurfamilies. Elke familie is genummerd van 0 tot en met 9, die te vinden zijn op het etiket van de fles en de band van de doos. 0 = Cologne, 1 = Bloemig, 2 = Fruitig, 3 = Amber en kruiden, 4 = Oosters, 5 = Gourmand, 6 = Houtachtig, 7 = Aromatisch, 8 = Aquatisch, en omdat uitzonderingen nodig zijn: 9 = Speciaal.

image
image

Bon Parfumeur is voor eerlijke mensen. De instructies zijn simpel: alles staat op het etiket. Voor elke creatie zijn de drie belangrijkste ingrediënten aangegeven op de fles. Alle geuren zijn unisex en met elkaar te combineren, zodat je jouw unieke persoonlijke geur kunt creëren.

Probeer hier zelf de parfums van Bon Parfumeur!