Hero image skin

Blog

Je huidtype bepaalt hoe jouw parfum ruikt

Bij een vriendin ruikt het parfum heerlijk, maar als je het zelf draagt vind je het drie keer niks. Helemaal niet gek; je huidtype kan er namelijk voor zorgen dat een parfum anders ruikt op jouw huid.

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een geur, is dat de geur ook van jou houdt. Er is niks erger dan verliefd worden op een geur, in een parfumerie, bij een vriend of zelfs bij een vreemde op straat, om erachter te komen dat de geur niet bij jouw huid past.

Maar waarom ruikt een geur bij de een zo anders dan bij een ander? 'De pH-balans van de huid verschilt iets, waardoor de geur anders kan ruiken,' aldus Donovan. 'Een douchegel ontworpen voor de gevoelige huid kan je pH-waarde goed in balans houden.'

image


Verschillende huidtypes

Als je een 'normaal' huidtype hebt (niet droog of vet), dan ruiken de parfums meestal hetzelfde op je huid, maar houd er rekening mee dat je pH-waarde, hormonen en dieet de geur nog maandelijks kunnen laten veranderen.
Heb je een vette huid? 'Dat houdt de topnoten in parfum langer vast, maar kan ook bepaalde elementen versterken. Zoete noten kunnen overweldigend zijn op een vette huid. Fruit (vooral citrus) kan juist geweldig zijn.' Een vette huid kan de geur versterken. 'Kijk uit, sommige elementen kunnen dan te sterk worden en de balans van een parfum verpesten.'
De droge huid heeft juist sterkere geuren nodig met een goede basis om de geur lang te laten zitten. Houtige geuren werken goed, net als kruidige en bloemige geuren. De meer delicate geuren zullen verdwijnen, dus als je een statement wil maken, heb je iets met een sterke stem nodig. Zorg ervoor dat je eerst een geurvrije lotion opbrengt, om het parfum langer te laten zitten.

Bron: ELLE