Guerlain - Héritage

"Was lang trouw aan Héritage van Guerlain, een geur uit het begin van de jaren negentig van een van de oudste parfumhuizen van Frankrijk. Guerlain werkte ooit nog met natuurlijke ingrediënten zoals walviskots (natuurlijke amber) en andere exotische ingrediënten. Nu lijkten de geuren wat meer ingetogen, al is Héritage zeker geen geurend niemendalletje. Het is een karakteristieke geur die je eerder associeert met een maatpak dan met een paar sneakers."

Guerlain – Shalimar (v)

"Ik houd van vervlogen tijden: klassieke auto’s, vintage horloges en vind het mooi dat zo’n geur als Shalimar al bijna een eeuw bestaat. Zwoele, krachtige geur waar ooit nog echte civet in werd verwerkt dat afkomstig is van de anale klieren van bang gemaakte wilde katten. Gelukkig is dat ingrediënt nu verboden en vervangen voor een synthetische variant, maar het blijft een heel herkenbare vrouwelijke geur."

Eight & Bob

"Er zijn inmiddels zoveel geuren waarvan er maar weinig een oorspronkelijk of eigen historisch verhaal hebben. Het merk Eight & Bob spreekt me aan omdat ze ooit naam maakten door hun geur te leveren aan president John F. Kennedy. Dat sophisticated, maar tegelijkertijd casual sfeertje en namen als Mémoires de Mustique of Nuit de Megève spreken mij wel aan."

Acqua di Parma

"Was natuurlijk ooit een prachtig niche merk met een adellijke link naar de zwaargewichten van de stad Parma. Die gele verpakking is nog altijd een verwijzing naar de kleuren van de stad Parma. Jammer dat ze zijn overgenomen door zo’n grote club als LVMH want daardoor verliest het merk zijn oorspronkelijke niche karakter. Hebben naast een paar goede geuren ook goede producten voor onder de douche!"

Escentric Molecules – Molecule 01 (v)

"Nieuw en trendy niche parfum, iets waar ik me doorgaans niet mee bezighoud. Het transparante en warme gevoel dat dit parfum creëert zorgt voor een bepaald mysterieus voorkomen. Geestig dat dit parfum is opgebouwd uit slechts één geurmolecuul; waarover ik me heb laten vertellen dat zoiets hoogst uitzonderlijk is gezien het doorgaan een mengelmoes van geurmoleculen zijn. Mooie geur voor de moderne, jonge vrouw."

februari 09, 2018