Hero image skin

Parfumado haalt €3.2 miljoen op om het samplingplatform voor beauty worden in europa

Parfumado Group, online platform voor het ontdekken van parfums & beauty, heeft €3.2 miljoen aangetrokken in een pre-series A ronde. Dat brengt het totale investeringsbedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op €4.5 miljoen. De ronde werd geleid door Borski Fund en Rabobank, waarbij ook bestaande aandeelhouders (o.a. Dragons’ Den investeerder Michel Perridon) weer mee zullen participeren. Daarnaast steunen toonaangevende ondernemers, onder wie Wulf van Alkemade (citizenM Hotels) Parfumado’s missie door als angel investeerder in te stappen in deze ronde. Het opgehaalde groeigeld zal gebruikt worden om de internationale expansie van Parfumado te versnellen, verdere strategische samenwerkingen te realiseren en het product en platform verder te innoveren.

image
image

Parfumado werd eind 2017 opgericht door broer en zus Martijn (32) en Floor van Rooy (36) en is nu een van de snelst groeiende spelers in de online parfum & beauty sampling-markt.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf speelt in op de snelle verschuiving naar online van de gigantische - en van oorsprong fysieke - beautymarkt. In een door COVID aangejaagde digitaliseringsspurt vraagt dit beauty merken en - retailers om nieuwe digitale strategieën om klanten te bereiken: verwacht wordt dat in 2024 50% van parfum aankopen online zullen plaatsvinden, waar dit pre- COVID slechts 15% was.

Parfumado Group speelt in op deze verandering in de markt door als matchmaker tussen merk en consument te fungeren. Hiervoor heeft de groep 2 verdienmodellen; een B2C abonnementsmodel voor parfum (Parfumado) en een B2B targeted sampling platform voor beauty (Rocket Campaigns). Het bedrijf rekent bedrijven als L’Oréal, LVMH en COTY tot haar partners. Op dit moment zitten de meeste gebruikers van Parfumado Group in Nederland en België.


image
image

Voor de komende 2 jaar heeft Parfumado Group de focus op het Europees marktleider worden. De scale-up bedient momenteel 3 markten - Nederland, België en het VK - en is van plan daar in de nabije toekomst 2 markten aan toe te voegen. De pijlen zijn voor nu gericht op Duitsland en Denemarken, maar ook Zweden, Zwitserland en Oostenrijk staan op de roadmap.

“De transitie van offline naar online in de parfum categorie gaat hard. Dit betekent dat consumenten meer comfortabel worden met het ontdekken en kopen van producten zonder deze eerst te kunnen ruiken of proberen in een winkel. Voor merken en voor retailers betekent dit dat zij een sterke digitale strategie nodig hebben om klanten online ook een rijke ervaring te kunnen bieden. Wij zien de budgetten bij beauty corporates verschuiven naar online en wij begrijpen waarom - de toekomst van parfum en beauty is online”, aldus Martijn van Rooy, oprichter Parfumado.

“Deze investering laat het potentieel zien van online sampling en we kijken ernaar uit om samen met onze investeerders, die naast kapitaal ook hun internationale netwerk en expertise inbrengen, de manier waarop we parfum en beauty ontdekken te veranderen”, vult Floor van Rooy, oprichter van Parfumado aan."

image