Hero image skin

Blog

Hoe natuurlijk zijn natuurlijke parfums?

Het is misschien wel de grootste trend van de afgelopen jaren: natuurlijke producten. Niet alleen etenswaar, maar ook cosmeticaproducten worden tegenwoordig volop gelabeld met natuurlijk, vegan of plantaardig. Mensen zijn chemische en bewerkte producten zat en hebben behoefte aan schone producten die vrij zijn van chemicaliën. Er zitten dan ook veel voordelen aan voor de gezondheid van de huid. Hoe zit dat met parfum? En wat houdt 'natuurlijk' precies in als het om parfums gaat? Wij willen je graag het één en ander toelichten!


Synthetisch/Natuurlijk

Parfums zijn opgebouwd uit geurstoffen. Deze geurstoffen bepalen hoe een parfum ruikt. Het verschil tussen natuurlijke parfums en conventionele parfums is dat natuurlijke parfums slechts bestaan uit natuurlijke geurstoffen afkomstig van de natuur. Naast dat conventionele parfums vooral gebruik maken van synthetische geurstoffen afkomstig van chemicaliën, worden er vaak andere chemische ingrediënten toegevoegd, zoals benzyl alcohol en geraniol. Deze ingrediënten kunnen leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, huidirritaties en andere allergische reacties. Natuurlijke parfums zijn vrij van deze toevoegingen, wat ervoor zorgt dat ze veel beter zijn voor je gezondheid. Heb je een gevoelige huid of vaak last van hoofdpijn na het spuiten van parfum, dan kan je dus veel beter natuurlijke parfums dragen.

image


Vegan/Cruelty-free

Maar wat houdt het precies in als een parfum vegan is? Sommige parfumingrediënten, zoals bijvoorbeeld muskus, zijn afkomstig van dieren. Gelukkig kiezen steeds meer merken ervoor om deze dierlijke ingrediënten te vervangen door een synthetische variant. Veganistische parfums bevatten geen enkele component van dierlijke oorsprong en slechts de synthetische vervanger. Maar dan heb je ook nog cruelty-free parfums. Hoewel het testen van cosmetische producten op dieren als zeer onethisch wordt gezien, worden conventionele parfums nog vaak getest op dieren. Cruelty-free betekent dat het parfum niet getest is op dieren. Vegan is dus niet altijd ook cruelty-free. Een parfum kan perfect vegan en cruelty-free zijn zonder onder de natuurlijke categorie te vallen. 'Natuurlijk' slaat in dit geval op het mijden van synthetische ingrediënten.


Natuurlijke parfums bij Parfumado

Wij van Parfumado zijn heel trots op ons brede aanbod van natuurlijke parfums. Wij willen iedereen graag bewust maken van de vele voordelen van natuurlijke parfums. Natuurlijke merken in het assortiment van Parfumado zijn: Miller HarrisGallivant, Abel, L'Orchestre de Parfum, Baruti, Aether, Made in Pigalle, Layers, L'Adone, Cra-Yon, CleanRobert Piguet en A.N Other. Ga naar alle parfums en gebruik de filter 'natuurlijk' voor een snel overzicht van ons natuurlijke assortiment. Of bekijk eens onze collectie van de 16 meest gekozen vegan parfums door onze klanten.


4 favorieten