Hero image skin

Blog

Brand interview: Escentric Molecules

Maak kennis met het bijzondere parfumhuis Escentric Molecules. De parfums zijn exclusief en worden slechts bij een handvol high-end parfumeries verkocht. Bij Parfumado kunnen we geen genoeg krijgen van het bijzondere karakter van de parfums en we zijn dan ook trots het merk aan te bieden! We hebben vijf parfums in ons assortiment, in deze blog lichten we er drie uit die je absoluut geprobeerd moet hebben!


Wat maakt de parfums uniek?

Escentric Molecules focust zich op het molecuul Iso E Super, kunstmatig samengesteld in het parfumlaboratorium. Het aparte aan de geur van dit molecuul is dat ze eerst lijkt te verdwijnen om vervolgens weer 'smooth' terug te komen. Daarnaast heeft Iso E Super hetzelfde effect als natuurlijke feromonen: het maakt je aantrekkelijker voor het andere geslacht!

Wist je dat de parfums van Escentric Molecules niet op dieren worden getest en dus cruelty-free zijn?


Molecule 01

De meest populaire geur uit de collectie is Molecule 01, dit parfum bestaat alleen uit Iso E Super. Het is een zachte, houtachtige geur dat anders aandoen per huid. Er wordt wel eens gezegd dat de geur zo zacht is dat het lijkt alsof men geen parfum draagt, maar eerder alsof je huid zo lekker vanuit zichzelf ruikt. Meer uitleg over Molecule 01 in onderstaande review video.Escentric 01

Vind je Molecule 01 iets te zacht en mag het best wat meer aanwezig zijn? Probeer dan Escentric 01: dit parfum bestaat 65% uit Iso E Super met toevoegingen van limoenschil, groene jasmijn, iriswortel en musk. De geur is schoon, fris en sexy zonder té overheersend te zijn. De geuren uit de Escentric-lijn zijn voor de drager iets sterker aanwezig.Molecule 02

Molecule 02 is een heldere geur dat opdroogt tot een zeer warm en sexy parfum. De geur is gebouwd op het eveneens synthetische (= niet natuurlijke) geurmolecuul ambroxan, dit zorgt voor een karakteristieke nootachtige, warme geur. Verwacht ook bij Molecule 02 een frisse, bijna minerale zachtheid die subtiel om je huid blijft heen hangen.


Be prepared: sommigen ruiken Molecule 01 minimaal. Dit zou kunnen doordat het parfum enkel Iso E Super bevat, waar je neus simpelweg snel aan gewend raakt. Houd er ook rekening mee dat Molecule 01 niet constant erg aanwezig is, maar meer met vlagen voorbij komt.