Hero image skin

Blog

Brand interview: Mirko Buffini

Hij reist de wereld af om geurtonen te ontdekken, nieuwe inspiratiebronnen. Vervolgens vertaalt hij zijn reizen in verschillende exclusieve parfumcreaties, met in allen het sterke Italiaanse karakter verwerkt. Mirko Buffini is absoluut een van die niche merken die je móét kennen!


Inspiratie

Het jonge parfumhuis uit Florence staat bekend als een elitair en prestigieus merk. Inspiratie haalt Mirko Buffini uit cultuur, kunst en zijn bijzondere reizen. “Als ik reis, voel ik de polsslag van de wereld; ik leer verschillende culturen begrijpen, ontmoet andere mensen en doe nieuwe ervaringen op. Reizen is non-stop leren.” Zo is het parfum Haiku geïnspireerd op de Japanse dichtkunst en La Chute D’eau op een schilderij van Marcel Duchamp. Door zijn reizen vormt hij een onderwerp, van daaruit gaat hij op zoek naar de beste geurnoten.

De exotische creaties uit Italië

Het parfumhuis heeft op het moment 23 verschillende geuren op de markt gebracht, waarvan de meeste parfumliefhebbers 'Haiku' kennen. Met namen als Haiku, Kirk, Mu en Saba klinken de geuren eerder Oosters dan Italiaans. Toch komen de Italiaanse kenmerken goed naar voren door de hoogwaardige kwaliteit, aandacht voor detail en het genot voor de zintuigen. Bijna alle geuren uit zijn collectie zijn unisex. Er wordt voornamelijk hout of een specerij-soort gebruikt, wat kan leiden tot geuren die gemakkelijk door beide geslachten gedragen kunnen worden.

Hero image skin

La Chute d'EauMirko Buffini


Cologne La Chute d’Eau

In de maand april staat de cologne van Mirko Buffini in de spotlight. La Chute d’Eau betekent ‘de waterval’. Inspiratie voor deze geur is gehaald uit het schilderij van Marcel Duchamp; ‘Etant Donnes’. Op dit schilderij is een naakte vrouw te zien voor een Alpine waterval. Er is geprobeerd over te brengen hoe het voelt om naakt te baden onder een waterval, en dat is wat ons betreft gelukt! De cologne is ongekend fris en bij het dragen van deze geur dwalen we af naar de frisheid van de natuur.

Geïnspireerd door het verhaal van Mirko Buffini? We hebben een groot aanbod van zijn exclusieve geuren. Ontdek de parfums en ervaar ze zelf!