Hero image skin

Blog

De beste mannenparfums voor de lente

De lente staat symbool voor een nieuw begin. Bomen staan in de bloei en het zonnetje komt door na de koude, donkere winterdagen: het voorjaar is begonnen. Geurnoten van mos-, bloem- en houtsoorten doen ons denken aan de lente. Hoe kan je beter de lente beginnen en een frisse start maken, dan met een nieuw parfum? Hieronder staan onze favoriete mannenparfums voor in de lente. Must-try!

Hero image skin

XSPaco Rabanne

De houtachtige geurnoten in combinatie met bloemige akkoorden maken dit parfum een perfect parfum voor in de lente. Een tikkeltje fris door de heerlijke combinatie van bergamot en munt in de top. De kruidige geurnoten in het hart van dit parfum vloeien over in de scherpe ceder akkoorden in de basis.

De hoofdakkoorden van dit parfum zijn aromatisch, citrusachtig en friskuidig. Dat maakt voor een heerlijke lente cocktail! Neroli (oranjebloesem) en lavendel geven voor ons dat poederige, bloemige lentekarakter. Tabak en tonkaboon geven een kruidige sfeer die past bij een elegante man.

Een écht mannelijk parfum. Krachtig, houtachtig en gekenmerkt door het vetiver akkoord. Verschillende mos- en houtsoorten komen briljant terug in dit parfum. Het is fris kruidig, een tikkeltje aromatisch en uiterst geschikt voor de lente.

Ondanks dat dit parfum een unisex geur is, vinden wij hem helemaal thuishoren in dit lijstje. De lente is te herkennen in dit parfum in de fruitige en bloemige noten. Het mannelijke komt terug in de ceder akkoorden en de fris kruidige top met aromatische citrus.

Een bloem die in de lente volop in de bloei staat is magnolia. Laat dit bloemige akkoord nou net terug in dit mannenparfum van Ineke. Het is fris, maar wordt opgewarmd door de kruidige tinten van kardemom en peper. Het doet denken aan een regenachtige ochtend in de lente.