Hero image skin

Blog

De 5 duurste parfum ingrediënten ter wereld

Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige parfums een fortuin kosten? Tuurlijk speelt het merk hier vaak een rol bij, maar het heeft vooral te maken met de ingrediënten van het parfum. Sommige ingrediënten zijn schaars, duurzaam of moeilijk te verkrijgen. Hoe zeldzamer het ingrediënt, hoe duurder het parfum. Wij hebben de 5 duurste parfumingrediënten ter wereld voor je op een rijtje gezet met bijpassende parfums uit ons assortiment.


1. Bulgaarse roos

Rozenolie is een parfumingrediënt dat in bijna alle vrouwenparfums zit verwerkt. Maar het verkrijgen van deze essentiële olie is een duurzaam proces. Om slechts een halve kilo rozenolie te maken, zijn er wel 4500 kilo rozenblaadjes nodig. De Bulgaarse rozenvallei produceert 70% van alle rozenolie ter wereld. De rozen kunnen slechts geplukt worden in mei en juni en dat gaat roos voor roos, in de nacht. Wat een werk! Geen wonder dat het maar liefst €200 kost voor 30 gram olie van de Bulgaarse roos.

Feminine


Masculine

Hero image skin

Legend Pour HommeMont Blanc


Unisex2. Jasmijn

Nog een bloemensoort dat vaak voorkomt in parfums. Al is deze bloem net wat minder duurzaam dan de roos, kost het alsnog een fortuin. Voor een halve kilo jasmijnolie, zijn er ook 4500 kilo aan jasmijnblaadjes nodig. Bovendien zijn jasmijnblaadjes enorm kwetsbaar en moeten ze na het plukken in speciale manden geplaatst worden om ze te beschermen tegen beschadiging. Maar de prijs van jasmijnolie is net wat schappelijker dan rozenolie, namelijk €83 voor 20 gram olie.


Feminine


Masculine


Unisex3. Orris

We horen je denken, genoeg over bloemsoorten. Maar wacht tot je hoort hoe ontzettend duurzaam het proces van parfumingrediënt 'Orris' is. Het is een essentiële olie die afstamt van irisbollen. Met 1000 kilo irisbollen die twee tot 5 jaar gerijpt zijn, produceer je slechts 2 kilo Orris. Dit proces heeft niet alleen hard werk, maar ook tijd nodig en dat is de rede waarom het behoort tot de top 3 duurste parfumingrediënten.


Feminine


Masculine


Unisex4. Oudh

Oudh (of Oud) stamt af van een tropische boomsoort genaamd Agar. Dit lijkt misschien geen big deal, maar de Agar boom moet eerst besmet raken met een soort schimmel die ervoor zorgt dat het Oudh produceert. Blijkbaar raakt slechts 2% van de Agar bomen besmet met de schimmel, wat Oudh ongelofelijk kostbaar maakt. Vanwege de zeldzaamheid, de grote vraag en de moeilijkheid om het te oogsten, is Oudh-olie één van de duurste oliën ter wereld. Zijn bijnaam is dan ook vloeibaar goud.


Feminine


Masculine


Unisex5. Musk

Hoewel natuurlijke musk één van de duurste dierlijke producten ter wereld is, is de meerderheid van de tegenwoordig geproduceerde en verkochte musk synthetisch. Waarom? Want om de echte, authentieke, natuurlijke musk te krijgen, moet je eerst een mannelijk muskhert doden, een bedreigd diersoort. Natuurlijke muskus werd op grote schaal gebruikt tot het einde van de 19e eeuw, toen ethiek een factor begon te worden en mensen stopten met het slachten van deze herten. Stropers doden deze herten nog steeds en oogsten hun muskusklieren. Daarom is de meeste musk in parfums synthetisch en dus ook safe voor vegans.


Feminine


Masculine


Unisex