Hero image skin

Blog

5 tips: hoe zoek je een parfum voor iemand anders?

Parfums zijn intiem en persoonlijk en dat maakt ze bijzonder om cadeau te geven. Doordacht en memorabel. Aan de andere kant maakt dat persoonlijke het juist lastig, want hoe vind je het perfecte parfum voor iemand anders? Doe je het goed, dan laat je zien dat je moeite hebt gedaan om jezelf te verdiepen in de ander. Doe je het niet goed, dan belandt jouw aankoop (waarschijnlijk) ergens diep weggestopt... Bespaar jezelf keuzestress bij het vinden van een parfum voor iemand anders met deze 5 tips!


1. Verdiep je in de ander

Voordat je blindelings een parfum kiest, probeer je eens te verdiepen in de 'likes' en 'dislikes' van de ander. Staat zijn/haar huis bijvoorbeeld vol met lavendel geurkaarsen? Houdt hij/zij van zoetig of hartig? Probeer je daarnaast te verdiepen in hun dagelijkse routine. Werkt hij/zij full-time? Probeer te gaan voor een subtiele office scent die niet te overweldigend ruikt. Of is hij/zij regelmatig te vinden in de sportschool? Een verfrissende citrusgeur is ideaal.


2. Verken de geurfamilie van hun favoriet

Parfums behoren allemaal tot een bepaalde geurfamilie. Aan de hand van dit kenmerk, kom je al een heel eind. Weet je wat hun favoriete parfum is? Dan hoef je slechts de geurfamilie te ontdekken om soortgelijke parfums te vinden.


3. Ga voor klassiekers

Bij twijfel zijn er enkele veilige keuzes die gemakkelijk te dragen zijn en de meeste mensen lekker vinden. De meest populaire geurfamilie voor vrouwen is bloemig en voor mannen is dit houtachtig. Kom je er echt niet uit, dan kan je altijd in deze geurfamilies opzoek gaan.


4. Denk aan het totaal plaatje

Zoals de titel al zegt, is het belangrijk om te denken aan het totaal plaatje dat de persoon uitstraalt en of het karakter van het parfum daarbij past. Is iemand heel minimalistisch? Dan is een zwaar en aanwezig parfum waarschijnlijk niks voor hem/haar. Het parfum moet altijd in overeenstemming zijn met hun persoonlijke esthetiek.

image
image

5. Denk vanuit de ander

Als we een parfum kiezen, zijn we geneigd om een parfum uit te kiezen dat we zelf lekker vinden en vergeten we te denken aan de ander. Of eerder, vanuit de ander. Beeld je eens in wat de ander van het parfum zou vinden. Vergeet je eigen voorkeuren, ruik met een open geest en houd altijd rekening met de andere persoon.

Vraag jezelf af: past dit parfum bij hem/haar? Zie je diegene het parfum dragen, dan heb je een winnaar!

Ontdek onze gift pagina voor meer inspiratie!